Lees deze pagina voor
RSS

Borsele lanceert ‘Landschapspark Borsele’

De gemeente Borsele en Stichting Landschapspark Borsele (voorheen Stichting Land van Borsele) lanceren vandaag de website www.landschapsparkborsele.nl. Dit is de aftrap voor het toeristisch op de kaart zetten van de gemeente als ‘Landschapspark Borsele’.

De kracht van het landschap is waar Borsele zich vanaf heden nadrukkelijk mee profileert en positioneert.

Toeristisch nog beter op de kaart

Eind 2016 gaf de gemeente akkoord voor een nieuwe aanpak om Borsele toeristisch nog beter op de kaart te zetten. Hieruit is de promotienaam ‘Landschapspark Borsele’ naar voren gekomen. De naam borduurt voort op de eerdere aanduiding ‘Land van Borsele’. Ook de slogan ‘Geeft je energie’ blijft van kracht. Landschapspark Borsele benadrukt de landschappelijke kwaliteiten van de omgeving. Daarbinnen krijgen de dorpen, attracties en evenementen ruim aandacht.

Nieuwe website

De nieuwe website laat vooral met mooie foto’s de kracht van de regio tot uiting komen. Het moet mensen inspireren om Borsele te komen ontdekken en helpt om een dagje of een langer verblijf in de streek te plannen. Om het authentieke karakter te benadrukken, staan de kopjes van de verschillende onderdelen op de website in dialect vermeld. Zo kunnen mensen zoeken op ‘Slaepe’, Ete en drienke’ en ‘Vermaeke en geniete’. Daarnaast krijgt de evenementenkalender een prominente plek. Hierop kunnen mensen zich zelfs abonneren, zodat ze met regelmaat per mail op de hoogte worden gehouden over wat er de komende periode te beleven valt in Borsele.

Toegangspoorten tot Landschapspark

Naast de digitale toegangspoort naar het Landschapspark Borsele, werken de organisaties ook aan fysieke ‘toegangspoorten’. Deze zijn voorzien bij een aantal van de hoofdwegen waarover mensen de gemeente binnen komen. De bijzondere entrees moeten bezoekers bewuster maken van het feit dat ze een landschapspark betreden en stimuleren dat ze gebied anders gaan bekijken en beleven. Daarbij wordt ook ingezet op het nog meer uitdragen van de verhalen van de regio, zowel qua ontstaan en historie als qua flora en fauna. Ook het wegwijs maken van bezoekers wordt een speerpunt. Ambassadeurs en gastheren gaan een belangrijke rol vervullen in het Landschapspark Borsele.

Geeft je energie

Al in 2010 is de grondlegger voor het Landschapspark Borsele ontstaan toen drie ondernemers samen met de gemeente van start gingen met plannen voor ‘Energiek Borsele’. Geïnspireerd door het idee dat de positieve kernwaarden van de regio onvoldoende bekend waren en dus buiten de gemeentegrenzen uitgedragen zouden moeten worden, is er ingezet op het thema ‘energie’ om de aantrekkelijkheid van de regio vorm te geven. Borsele voorziet immers Zeeland en zelfs Nederland van energie. Via de kerncentrale nu en via de windmolenparken in de toekomst. Borsele geeft als grootste fruitproducent van Nederland mensen energie uit fruit. Borsele biedt rust en ruimte om de accu weer op te laden. Dat geldt ook voor de wandel- en fietsmogelijkheden. Juist door te bewegen, krijg je energie. De slogan ‘Geeft je energie’ maakt dan ook nog steeds onderdeel uit van de nieuwe aanpak en is terug te vinden op de nieuwe website. De Stichting Land van Borsele die is voortgekomen uit het project ‘Energiek Borsele’ wijzigt haar naam in Stichting Landschapspark Borsele en is samen met de gemeente en ondernemers de drijvende kracht achter het concept van het landschapspark.

Toeristische gids van Borsele

Voor de vele mensen die het fijn vinden om naast de digitale informatie iets in de hand te houden, is sinds april 2017 ook weer De Toeristische Gids van Borsele gratis te verkrijgen. Deze ligt bij heel veel verblijfsaccommodaties, horeca, attracties en middenstanders in de gemeente. Ook op het gemeentehuis zelf kunt u een exemplaar afhalen. De gids maakt toeristen die in Borsele verblijven wegwijs in het landschapspark en attendeert hen op alle mogelijkheden om te recreëren. Natuurlijk is de gids ook voor eigen inwoners leuk om in huis te hebben en zo nog eens verrast te worden over de vele vrijetijdsbestedingsmogelijkheden naast de deur. Ook verspreidt de gemeente de gids in omliggende regio’s om gasten die daar op vakantie zijn te interesseren in een bezoekje aan Landschapspark Borsele.

Meest bezocht