Lees deze pagina voor
RSS

Heel Borsele breedband

Heel de gemeente Borsele voorzien van breedband, dat zou mooi zijn! Helaas is een groep huishoudens en bedrijven in het buitengebied niet voorzien van (snel) internet. Hoe kunnen deze adressen toch worden aangesloten? En welke oplossingen zijn momenteel beschikbaar?

Breedband in het buitengebied is essentieel

De beschikbaarheid van snel internet is een onmisbare factor voor economische en maatschappelijke ontwikkeling. Ons dagelijks leven wordt steeds afhankelijker van snelle internetverbindingen. Digitale bereikbaarheid van het buitengebied is daarom voor bewoners en bedrijven in het buitengebied van toenemend belang.

De Provincie Zeeland heeft onderzoek laten doen naar de adressen zonder toekomstbestendig internet (minder dan 30 mbit/sec). In het buitengebied van Zeeland zijn dit er ruim 9000. In de gemeente Borsele gaat het om ruim 1000 adressen.

Op de site www.heelzeelandbreedband.nl kunt bekijken wat de resultaten van het onderzoek zijn (per gemeente).

De oplossing

De Provincie Zeeland stelt subsidie beschikbaar om hulp te bieden aan de buitengebieden. Hoe werkt dit in de praktijk:

  • De subsidie van € 100,- per adres is beschikbaar als de gemeente waarin dit adres zich bevindt meedoet en ook € 100,- beschikbaar stelt.
  • Als een gemeente meedoet, is er dus € 200,- per adres beschikbaar.
  • Als er een marktpartij is die de aansluiting verzorgt in uw gemeente, welke voldoet aan de kwaliteitseisen, dan kunt u de subsidie aanvragen bij uw gemeente.
  • Let op! Er is een maximum gesteld, dus u moet er snel bij zijn.

Subsidie gemeente Borsele

De gemeenteraad van Borsele heeft op 2 februari jl. besloten om de subsidie a € 100,- per adres beschikbaar te stellen. Dat betekent dat de witte adressen in de gemeente Borsele aanspraak kunnen maken op € 200,- subsidie voor de aansluitkosten.

Het aanvraagformulier en meer informatie over de subsidie treft u t.z.t. aan op deze website. Dit gebeurt zodra er meer bekend is of en met welke marktpartij het vraagbundel-traject wordt ingegaan.

Samenwerking in de regio

Op dit moment overleggen belangenorganisaties (ZLTO, Recron, Vekabo en ondernemersverenigingen)  in de gemeente Borsele, Kapelle, Goes en Reimerswaal over hoe en met welke marktpartij het traject verder wordt ingezet. Het idee hierachter is dat door samen te werken in de regio er sneller voldoende vraag naar breedband is. Pas bij voldoende vraag zal een marktpartij namelijk bereid zijn te investeren.

Impuls Zeeland ondersteunt de gemeenten en de belangenorganisaties in dit traject.

Geïnteresseerd in snel internet?

Als u geïnteresseerd bent in snel internet dan kunt u zich vrijblijvend aanmelden op de website: www.heelzeelandbreedband.nl. Dan houden wij u van de voortgang op de hoogte.

Mocht u zelf contact willen opnemen, bel of mail met Mariska van Nieuwenhuijzen (gemeente Borsele), tel 0113 238465, email: mvn@borsele.nl

Meest bezocht