Lees deze pagina voor
RSS

Lidl trekt stekker uit tweede supermarkt Heinkenszand

Tot verbijstering van de gemeente Borsele trekt supermarktketen Lidl na een lange periode van onderhandelingen en planvorming de stekker uit het realiseren van een tweede supermarkt aan de Stenevate in Heinkenszand.

Sinds 2012 waren de gemeente Borsele en Lidl exclusief met elkaar in gesprek over de realisatie van een tweede supermarkt aan de Stenevate in Heinkenszand. In januari van dit jaar vroeg het Borsels college Lidl voor de zomer duidelijkheid te verschaffen over haar plannen.

Na drie jaar constructief overleg

Tot vorige week waren de gemeente Borsele en de supermarktketen nog in overleg over het realiseren van de supermarkt. Na drie jaar van constructieve onderhandelingen en planvorming, greep Lidl in het laatste overleg terug op een bod van vijf jaar geleden dat ver onder de daadwerkelijke realisatiekosten ligt. Voor Borsele een teken dat Lidl de stekker uit het project trekt en dat tijd, geld en energie die in het project zijn gestoken voor niets zijn geweest.

Verbijsterd

Het college van burgemeester en wethouders heeft de supermarktketen op dinsdag 4 april laten weten dat zij verbijsterd is over de gang van zaken. Het college concludeert dat Lidl niet bereid is om de benodigde investeringen te doen om de supermarkt op de aangewezen locatie te realiseren. Hiermee eindigen de onderhandelingen tussen de gemeente en Lidl. Dit biedt andere initiatiefnemers de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de gemeente over de realisatie van een supermarkt op de beoogde locatie.

Meest bezocht