Lees deze pagina voor
RSS

Project Zomerondernemer Zeeland

Deze zomer je eigen bedrijf?

Dit jaar start alweer de derde editie van het project ZomerOndernemer Zeeland. Gedurende zes weken kunnen jongeren in de leeftijd van 15 tot 22 jaar van start met een eigen bedrijfje. Ze  worden daarbij gecoacht, verzekerd en voorzien van een startkapitaaltje. Het project start op maandag 17 juli en is bedoeld voor jongeren die in Zeeland wonen en/of een opleiding volgen. Jongeren die altijd al hebben willen ondernemen, al zijn begonnen met ondernemen of enkel nieuwsgierig zijn naar het ondernemerschap kunnen ook meedoen. De enige voorwaarde voor deelname is dat ze een idee hebben voor een onderneming. Jongeren kunnen zich aanmelden via www.zomerondernemer.nl .

Na aanmelding vult de toekomstige deelnemer een mini ondernemersplan in. Hierna volgt een intakegesprek waarin het ondernemersplan wordt doorgenomen en getoetst zodat hij of zij meteen kan beginnen. De eerste week van het project start met drie intensieve trainingsdagen. De deelnemers krijgen dan allerlei oefeningen en opdrachten die de ondernemersinzichten en vaardigheden aanwakkeren. In de weken erna zijn er telkens bijeenkomsten van een dagdeel die ingezet worden voor workshops van (lokale) partners, bedrijfsbezoeken en reflectiemomenten.

In de zomers van 2015 en 2016 hebben 33 Zeeuwse jongeren al ondervonden hoe het is om een eigen bedrijf te starten. De komende periode vindt er op de meeste scholen voorlichting plaats over het project.

ZomerOndernemer Zeeland wordt mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor de Zeeuwse Rabobanken, provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten Borsele, Goes, Hulst, Noord-Beveland, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland, Sluis, Terneuzen, Tholen en Veere. Daarnaast zijn er landelijke sponsors die het project een warm hart toedragen.

Meest bezocht