Jongerenraad

Logo Jongerenraad Borsele

Samenstelling

Ben jij bijvoorbeeld vlogger, creatief of iemand die goed kan organiseren?

Dan kun je binnen de JongerenRaad aan de slag als; (werkgroep)lid, voorzitter, redactiemedewerker, (mede)organisator van evenementen, vlogger, etc. Met maximaal 13 leden vorm je de JongerenRaad Borsele. Eén van de 5 adviesraden binnen de gemeente.

Je bent minimaal 13 jaar en maximaal 24 jaar oud en woont in de gemeente Borsele.

Taken

  • Als lid van de JongerenRaad zet je je actief in om op te komen voor de rechten van alle jongeren uit de gemeente. Je probeert er samen voor te zorgen dat jongeren in Borsele volwaardig en actief mee kunnen doen.
  • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het college van burgemeester en wethouders over het gemeentelijke beleid gezien vanuit de positie van jongeren uit Borsele.
  • Je organiseert en coördineert activiteiten voor jongeren waaronder Spectra en verleent subsidies ten behoeve van jongerenactiviteiten in Borsele. Via o.a. sociale media maak je  bekend wat de JongerenRaad doet.
  • De JongerenRaad komt elke maand bij elkaar. Jaarlijks volg je training om goed te leren samenwerken, plannen, organiseren, teksten te schrijven en representatief te adviseren.
  • De JongerenRaadBorsele wordt ondersteund door een ambtelijk secretaris vanuit de gemeente.

​Bonus

Wanneer je 2 jaar of langer lid bent geweest van de JongerenRaad ontvang je een mooi getuigschrift. Ook krijg je een referentie om waardering te geven voor je werk en kwaliteiten. Op deze manier verbeter en vergroot je je netwerk. Referenties kunnen net die extra stimulans zijn voor een werkgever om jou aan te nemen.

Het is ook mogelijk om je maatschappelijke stage bij de JongerenRaad te doen en om zo je burgerschapscompetenties te realiseren. Je lidmaatschap kun je sowieso vermelden op je LinkedIn profiel of andere sociaal netwerk. Dit draagt bij aan een versterking van je online identiteit.

Contact

Wanneer je meer informatie wilt, een vergadering van de JongerenRaad wilt bijwonen of je aan wilt melden als lid kan dit door een mailtje te sturen naar: JDekker@Borsele.nl

Bellen of WhatsAppen kan ook naar: 06 – 52 56 04 91

Facebook Jongerenraad Borsele logo  Facebook Jongerenraad Borsele Spectra logo  

Belangrijke data

Vrijdag 19 oktober Frizzz party met de populaire vlogger Famke Louise. Tickets zijn verkrijgbaar voor € 5,00 (+ € 1,00 servicekosten per kaartje) via deze link.

Downloads