Bevolkingsregisters

Wilt u in het bevolkingsregister kijken?

Wij bewaren de bevolkingsregisters van Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, ’s-Gravenpolder, ’s-Heer Abtskerke, ‘s- Heerenhoek, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Nisse, Oudelande en Ovezande. Tot 1939 waren er gezinsregisters. Daarna kwamen er persoonskaarten.
De gezinsregisters mag u inzien. De persoonskaarten nog niet.

Raadpleeg de bevolkingsregisters

Wat kunt u digitaal inzien?

U kunt het bevolkingsregister van Baarland via internet inzien. Gegevens tot 1939 zijn openbaar. U ziet hier de periode 1869-1939.
De overige registers zijn nog niet digitaal. Hier wordt wel hard aan gewerkt door enkele vrijwilligers. Zij voeren deze werkzaamheden uit met veel toewijding en precisie. Dit werk vergt veel aandacht en kennis vanwege het soms moeilijk leesbare schrift. Wij zijn hen daarvoor dan ook erg dankbaar.

Heeft u nog vragen?

Neemt u dan contact op met de medewerkers van het oud-archief, telefoonnummer (0113) 238335.

Toelichting

U kunt in elke kolom een zoekopdracht geven. Vult u echter zoveel mogelijk de naam van de voormalige gemeente in. Dat versnelt het zoeken. Na de kolom(men) ingevuld te hebben, klikt u op “zoeken”. Het resultaat treft u aan in een opsomming van een reeks namen. Klik vervolgens op de naam die u wenst en u krijgt alle gegevens uit het desbetreffende register op uw scherm.
Personen uit de kernen Nieuwdorp en Lewedorp treft u hier niet aan. Tot 1 januari 1970 behoorden deze tot de voormalige gemeente ’s-Heer Arendskerke.
Gegevens van Nieuwdorp en Lewedorp kunt u vinden op de site van het gemeentearchief van Goes, www.goes.nl.