Gemeente Borsele op Zeeuwse Woonmarkt op 25, 26 en 27 oktober 2018

Dit item is verlopen op 28-10-2018.

Ook dit jaar is gemeente Borsele weer vertegenwoordigd op de 5e Zeeuwse Woonmarkt bij TMC Goes. U bent welkom op donderdag 25 oktober van 14.00-21.00 uur, op vrijdag 26 oktober van 13.00-18.00 uur en op zaterdag 27 oktober van 10.00-17.00 uur.

Op deze laagdrempelige Zeeuwse Woonmarkt kunt u terecht bij medewerkers van de gemeente voor informatie over bouwgrond en u voor laten lichten over de mogelijkheid om deze grond in eeuwigdurende erfpacht te nemen tegen aantrekkelijke voorwaarden. Bovendien kunt u met uw vragen terecht over de subsidieregeling Dorpsvernieuwing 2.0.

Wonen in het ‘Landschapspark Borselehttp://www.landschapsparkborsele.nl betekent wonen in een prachtig landschap met unieke kenmerken, zoals waardevolle dijkjes, kreken en welen en historische dorpskernen, maar ook moderne nieuwbouw en volop bedrijvigheid. Op diverse plekken in de gemeente Borsele worden woningbouwprojecten ontwikkeld, onder andere in Heinkenszand, ‘-s- Gravenpolder, Ovezande, ’s-Heerenhoek en Kwadendamme.

DVN2.0 Woningvoorraad Borsele 2017

Gemeente Borsele heeft een subsidieregeling voor het opknappen van de particuliere woningvoorraad. Op basis van deze regeling kunnen particuliere woningeigenaren, onder bepaalde voorwaarden, in aanmerking komen voor subsidie voor het opknappen van hun woning. Het project Dorpsvernieuwing 2.0. voorziet voor particuliere woningeigenaren in drie subsidiemogelijkheden, namelijk:

  • Het levensloopbestendig maken van de woning
  • Het verbeteren van de duurzame woningkwaliteit
  • Het verbeteren van de bouwtechnische staat van de woning

Met name het eerste punt van het Levensloopbestendig maken van de woning is een punt wat gemeente Borsele erg belangrijk vindt. Door het levensloopbestendig maken van de woning kunnen inwoners langer in hun vertrouwde woonomgeving blijven wonen. Dit draagt bij aan hun welzijn. Heeft u vragen over de regeling, de voorwaarden of een andere vraag over het project Dorpsvernieuwing? Dan kunt u contact opnemen met Jordy Reijnhout van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0113-238431 of via e-mail naar info@borsele.nl.

Erfpacht

Ook biedt gemeente Borsele nog steeds de erfpachtregeling voor bouwgrond aan. Dat wil zeggen dat geïnteresseerden voor bouwgrond in Borsele zowel de keuze heb voor erfpacht of voor koop. Tijdens de Zeeuwse Woonmarkt kunnen medewerkers van de gemeente alle voor-en nadelen van beide opties voor u op een rijtje zetten.

Pin je plan actie

Door mee te doen aan de Pin je Plan Actie maakt u kans een waardebon van € 449,-- te winnen. Op de deelnemerskaart van de Pin je Plan Actie kunt u aangeven dat u de mogelijk te winnen waardebon wilt besteden bij Gemeente Borsele en komt u in aanmerking voor gratis riool(huis)aansluiting t.w.v. € 500,-- bij aankoop van bouwgrond. Deze actie is doorlopend van donderdag t/m zaterdag. Uit de volledig ingevulde Pin je Plan deelnemerskaarten worden 10 winnaars gekozen. Meer info: www.Zeeuwsewoonmarkt.nl