Corona

Alleen samen krijgen we corona onder controle. Op deze pagina leest u wat u zelf kunt doen om de verspreiding tegen te gaan, maar ook meer informatie over wat maatregelen betekenen voor onze dienstverlening. Antwoorden op uw vragen vindt u op onze veelgestelde vragen pagina. De meest actuele informatie van de overheid leest u op www.rijksoverheid.nl/coronavirus. U kunt ook terecht bij het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). 

 • Noodverordening Zeeland 16 juli 2020

  De voorzitter Veiligheidsregio Zeeland heeft op 16 juli 2020 een aangepaste noodverordening vastgesteld. De meest actuele noodverordening voor Zeeland vindt u op de website ZeelandVeilig.

 • Coronamaatregelen afdeling WIZ GR de Bevelanden

  Hierbij de laatste informatie over de Coronamaatregelen voor de afdeling WIZ van GR De Bevelanden

 • Toerisme in Zeeland

  We lichten hier de specifieke maatregelen toe voor toerisme in Zeeland in het Nederlands, Frans, Engels en Duits. We explain the specific measures for tourism in Zeeland in Dutch, French, English and German. 

 • Georganiseerd sporten voor volwassenen

  Het kabinet heeft woensdag 6 mei aangekondigd dat er vanaf maandag 11 mei weer gesport mag worden voor volwassenen vanaf 19 jaar. In dit bericht meer informatie voor sportaanbieders.

 • Versoepeling coronamaatregelen vanaf 11 mei

  Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit.

 • Veiligheidsregio Zeeland versoepelt overnachtingsregels voor ‘rustzoekers’

  De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) zet een eerste stap in het weer toelaten van ‘recreatief nachtverblijf’. Dit is in Zeeland vanaf eind maart verboden. Onder voorwaarden mogen bezoekers vanaf 1 mei weer overnachten. Nachtverblijf wordt toegestaan voor eigenaren in hun tweede woning en voor accommodaties waarvan de categorieën zijn bepaald. Recreatieondernemers kunnen (na registratie) 15% van hun slaapplaatsen verhuren. Dit geldt vooralsnog van 1 mei tot 22 mei. Wat daarna wordt toegestaan, besluit VRZ in de komende weken. De aanpak kwam tot stand na overleg met vertegenwoordigers van de toeristische sector, provincie Zeeland en Zeeuwse burgemeesters.

 • Versoepelde maatregelen sport voor jeugd en jongeren

  Dinsdagavond 21 april zijn landelijk de versoepelde coronamaatregelen bekendgemaakt. Hier leest u wat dit betekent voor u als sportaanbieder in de gemeente Borsele.

 • Verlenging maatregelen tot en met 19 mei 2020

  We gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden - alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren - worden verlengd. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren.

 • Europese Commissie: Alle rijbewijzen negen maanden langer geldig

  Als gevolg van de COVID-19 maatregelen kunnen sommige mensen niet voldoen aan de eisen voor het verlengen van het rijbewijs. Daarom heeft de Europese Commissie heeft het eerder genomen besluit rijbewijzen langer geldig te laten zijn, verlengt met negen maanden. Rijbewijzen die verlopen zijn tussen 1 februari en 30 november 2020, zijn automatisch negen maanden langer geldig. Deze periode gaat in vanaf de dag dat het rijbewijs is verlopen. 

 • Factsheet: informatie en steunmaatregelen voor ondernemers en ZZP'ers

  U bent ondernemer in de gemeente Borsele en merkt de gevolgen van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. De kans bestaat dat u hulp nodig heeft om deze bizarre tijd door te komen. Maar bij welke instantie moet u zijn? Wat zijn de voorwaarden en waar kunt u terecht met uw vragen? Wij snappen heel goed dat u soms het overzicht kwijt raakt. Daarom hebben wij voor u een duidelijk overzicht gemaakt van de beschikbare nationale en regionale steunmaatregelen.

 • Hervatten inzameling oud papier

  Vanaf woensdag 15 april starten wij weer met het ophalen van het oud papier. Wij doen dit op de dag en het tijdstip zoals u van ons gewend bent. Kijk voor uw persoonlijke afvalkalender op www.borsele.nl/afvalkalender of bel naar 0113 – 23 83 83.

 • Coronamonitor Zeeland

  Provincie Zeeland, de Vereniging Zeeuwse Gemeenten, Economische Impuls Zeeland en VNO-NCW Zeeland werken intensief samen om ondernemers te helpen tijdens Corona uitbraak. Op deze pagina informeren we ondernemers over alle regelingen en maatregelen die er zijn voor bedrijven en ZZP-ers.​

 • Dienstverlening VrijwilligersHuis, CJG en Sport en bewegen

  In dit bericht vindt u de gevolgen van de maatregelen tegen de bestrijding van het coronavirus voor het VrijwilligersHuis, het Centrum voor Jeugd en Gezin en voor sport en bewegen. Wees bijvoorbeeld extra alert op signalen bij gezinnen in uw omgeving. Bekend is dat stress in de toch al kwetsbare gezinnen (potentieel) onveilige situaties en extra risico’s tot huiselijk geweld en kindermishandeling met zich meebrengt. Het CJG staat ook in deze tijd altijd voor u klaar.

 • Pakket maatregelen Sabewa Zeeland door gevolgen coronacrisis

  Sabewa Zeeland neemt een pakket maatregelen om de gevolgen van de corona-crisis voor ondernemers, burgers, verenigingen en instellingen te verzachten. Ondernemers, burgers, verenigingen en instellingen die geen problemen ondervinden kunnen belastingaanslag gewoon betalen. Ondernemers, burgers, verenigingen en instellingen die wel problemen ondervinden, kunnen uitstel van betaling tot 1 juli 2020 aanvragen. Dit kan via een speciaal formulier op de website van Sabewa Zeeland. Zij krijgen meer tijd om aan hun verplichtingen te voldoen.

 • Noodpakket voor ondernemers online

  Het noodpakket voor ondernemers staat online. Vanaf 25 maart 2020 kunnen ondernemers bij GR de Bevelanden terecht om een aanvraag in te dienen met betrekking tot de maatregelen inkomensondersteuning levensonderhoud en een lening voor bedrijfskapitaal. Het kabinet doet een moreel appel op ondernemers om geen misbruik te maken van de regeling. Zo voorkomen we onbedoeld gebruik van publieke middelen en onnodige druk op de uitvoering.

 • Kabinet neemt pakket nieuwe maatregelen voor banen en economie

  De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn bestaande en nieuwe regelingen van kracht waar je als ondernemer op dit moment gebruik van kunt maken, zoals werktijdverkorting of belastinguitstel. Bekijk hier wat uw mogelijkheden zijn.

 • Veelgestelde vragen dienstverlening gemeente coronavirus

  De landelijke maatregelen in strijd tegen het coronavirus hebben mogelijk effect op onze dienstverlening. Vanaf 1 juli mag er stap voor stap meer. We kunnen ons goed voorstellen dat u hierover vragen heeft. In onderstaand overzicht geven wij antwoord op de meeste vragen. We blijven dit overzicht aanvullen zodra er nieuwe informatie beschikbaar is. De meest actuele informatie van de overheid leest u op www.rijksoverheid.nl/coronavirus. U kunt ook terecht bij het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 08.00 en 20.00 uur). 

 • Wat kunt u zelf doen?

  Het is belangrijk te letten op goede hygiëne. Heeft u geen klachten? Vermijd grote groepen en werk thuis als het kan. Heeft u (milde) verkoudheidsklachten? Blijf thuis en beperk (sociale) contacten.