Coronamaatregelen afdeling WIZ GR de Bevelanden

Hierbij de laatste informatie over de Coronamaatregelen voor de afdeling WIZ van GR De Bevelanden

Werk, Inkomen en Zorg hervat afspraken met inwoners

Nu de coronamaatregelen steeds meer versoepeld worden en er duidelijke richtlijnen zijn, is de afdeling Werk, Inkomen en Zorg vanaf maandag 15 juni gestart met het inplannen van afspraken met inwoners waarbij persoonlijk contact noodzakelijk is. Daarnaast worden ook de huisbezoeken opgestart.

Persoonlijke klantbenadering blijft belangrijk

Door de coronacrisis was persoonlijk contact een lange periode niet mogelijk en heeft de afdeling WIZ veelal klanten alleen online en telefonisch kunnen ondersteunen. Een persoonlijk fysiek gesprek is juist weer nodig om een goede inschatting te kunnen maken van de hulpvraag. Nu de maatregelen versoepeld zijn en er veiligheids- en hygiĆ«nemaatregelen zijn getroffen, kunnen we gelukkig weer starten met het inplannen van afspraken met klanten vanaf de volgende data:

  • Vanaf 15 juni team Poort en team Schulddienstverlening;
  • Vanaf 22 juni team Activering, team Inkomen en team WerkgeversservicePunt (WSP);
  • Team Zorg neemt voor zover mogelijk telefonisch contact op met klanten die in de risicovolle doelgroep vallen.

Aangepaste werkwijze spreekruimtes en -kamers

Afdeling WIZ van GR de Bevelanden heeft diverse maatregelen getroffen, zodat klanten en medewerkers zich veilig voelen en dat hun gezondheid gewaarborgd wordt tijdens fysiek klantcontact.

Naast de richtlijnen voor het houden van afspraken, zijn er in de spreekruimtes en- kamers op de begane grond van het Stadskantoor spatschermen, scheidingswanden als ook desinfectiemiddel en schoonmaakdoekjes geplaatst.
In de spreekkamers komen ook speciale attentiekaarten te staan die klanten attenderen op de veiligheidsmaatregelen.

Regiotaxi Oosterschelde

Regiotaxi Oosterschelde volgt de landelijke afspraken over de te nemen maatregelen op het gebied van vervoer. Deze afspraken zijn ontstaan uit overleg van het Koninklijk Vervoer Nederland (KNV) met het RIVM. Er worden dus landelijk afspraken gemaakt voor de vervoersector.

Neem voor de meest actuele informatie over de geldende coronamaatregelen contact op met het WIZ via 0113 - 23 91 00.