Dienstverlening VrijwilligersHuis, CJG en Sport en bewegen

In dit bericht vindt u de gevolgen van de maatregelen tegen de bestrijding van het coronavirus voor het VrijwilligersHuis, het Centrum voor Jeugd en Gezin en voor sport en bewegen. Wees bijvoorbeeld extra alert op signalen bij gezinnen in uw omgeving. Bekend is dat stress in de toch al kwetsbare gezinnen (potentieel) onveilige situaties en extra risico’s tot huiselijk geweld en kindermishandeling met zich meebrengt. Het CJG staat ook in deze tijd altijd voor u klaar.

VrijwilligersHuis

De activiteiten van ons VrijwilligersHuis zijn afgelast tot 1 juni 2020. De maaltijdbezorging gaat wel door. Ook voor vormgeving- en printwerk kunt u nog bij ons VrijwilligersHuis terecht. U kunt hulp bieden of een hulpvraag plaatsen op www.borselevoorelkaar.nl/coronahulp. U kunt ook telefonisch contact opnemen: samen zorgen we voor een oplossing. Tijdens openingstijden is ons VrijwilligersHuis bereikbaar via 0113 - 31 19 99 of info@vrijwilligershuis.nl. Voor actuele informatie en hulpvragen verwijzen wij u naar de website www.vrijwilligershuis.nl.  

Centrum voor Jeugd en Gezin

De opvoedondersteuning en dienstverlening vanuit het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Borsele loopt gewoon door. Daar waar mogelijk doen we dat digitaal of telefonisch. Als u een vraag heeft of een steuntje in de rug nodig hebt, kunt u contact opnemen met ons CJG.

Huiselijk geweld en kindermishandeling

Het is sowieso goed alert te zijn op signalen bij de gezinnen in uw omgeving. Bekend is dat stress in de toch al kwetsbare gezinnen (potentieel) onveilige situaties en extra risico’s tot huiselijk geweld en kindermishandeling met zich meebrengt.

CJG staat voor u klaar

Op werkdagen is ons CJG bereikbaar tussen 08.30-12.00 via 0113 - 23 83 15. Door de beperkte bezetting op ons gemeentehuis neemt de telefoniste uw vraag aan. ’s Middags zijn wij bereikbaar via cjg@borsele.nl. In beide gevallen nemen wij zo spoedig mogelijk contact op. Voor actuele informatie verwijzen wij u naar de website https://www.cjgborsele.nl/maatregelen-tegen-verspreiding-van-het-coronavirus

Sport en bewegen

Alle activiteiten van Borsele Beweegt en Borsele Na School (BONS) zijn afgelast tot en met 1 juni 2020. We hopen dat u ondanks dat, toch in beweging blijft. Bewegen is belangrijk: zeker in deze tijden. Als u vragen hebt of beweegtips wilt ontvangen, neem dan contact met ons op via borselebeweegt@borsele.nl. Voor uitgebreide informatie over Borsele Beweegt en BONS verwijzen wij u naar de websites: www.borselebeweegt.nl en www.naarbons.nl.