Corona

In heel Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen gelden tot en met 28 april 2020. De gemeente Borsele volgt deze lijn. Op deze pagina leest u wat u zelf kunt doen om de verspreiding tegen te gaan, maar ook meer informatie over wat de maatregelen betekenen voor onze dienstverlening. De meest actuele informatie van de overheid leest u op www.rijksoverheid.nl/coronavirus. U kunt ook terecht bij het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). 

 • Coronamonitor Zeeland

  Provincie Zeeland, de Vereniging Zeeuwse Gemeenten, Economische Impuls Zeeland en VNO-NCW Zeeland werken intensief samen om ondernemers te helpen tijdens Corona uitbraak. Op deze pagina informeren we ondernemers over alle regelingen en maatregelen die er zijn voor bedrijven en ZZP-ers.​

 • Dienstverlening VrijwilligersHuis, CJG en Sport en bewegen

  In dit bericht vindt u de gevolgen van de maatregelen tegen de bestrijding van het coronavirus voor het VrijwilligersHuis, het Centrum voor Jeugd en Gezin en voor sport en bewegen. Wees bijvoorbeeld extra alert op signalen bij gezinnen in uw omgeving. Bekend is dat stress in de toch al kwetsbare gezinnen (potentieel) onveilige situaties en extra risico’s tot huiselijk geweld en kindermishandeling met zich meebrengt. Het CJG staat ook in deze tijd altijd voor u klaar.

 • Verlenging maatregelen tot en met 28 april 2020

  Het kabinet heeft op 31 maart 2020 besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

 • Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Zeeland 27 maart 2020

  De voorzitter van Veiligheidsregio Zeeland heeft op 27 maart 2020 besloten tot een nieuwe Noodverordening. Zie de tekst Noodverordening 27 maart 2020.

 • Verbod op recreatief nachtverblijf in Zeeland

  Vanaf maandag 30 maart geldt er een verbod op toeristisch of recreatief nachtverblijf in heel Zeeland, zowel voor toeristen als Zeeuwen. Dit geldt voor recreatieparken, kampeerterreinen, minicampings, hotels, kamperen bij de boer, kamerverhuur, (Air)B&B’s, pensions, jachthavens, vakantiehuizen, tweede huizen, strandslaaphuisjes en camperplaatsen. Ook geldt er een verbod op het opbouwen van slaap- en strandhuisjes. Dat is bepaald in een Zeeuwse noodverordening die op 27 maart werd vastgesteld.

 • Pakket maatregelen Sabewa Zeeland door gevolgen coronacrisis

  Sabewa Zeeland neemt een pakket maatregelen om de gevolgen van de corona-crisis voor ondernemers, burgers, verenigingen en instellingen te verzachten. Ondernemers, burgers, verenigingen en instellingen die geen problemen ondervinden kunnen belastingaanslag gewoon betalen. Ondernemers, burgers, verenigingen en instellingen die wel problemen ondervinden, kunnen uitstel van betaling tot 1 juli 2020 aanvragen. Dit kan via een speciaal formulier op de website van Sabewa Zeeland. Zij krijgen meer tijd om aan hun verplichtingen te voldoen.

 • Tijdelijk geen inzameling oud papier

  De gemeente Borsele stopt met ingang van donderdag 26 maart 2020 met de inzameling van oud papier in de Borselse kernen en het buitengebied. Vrijwilligers van onder meer kerken, sportverenigingen en scholen halen in de gemeente het oud papier op in samenwerking met de gemeente. Naar aanleiding van de aanscherpte maatregelen in strijd tegen het coronavirus is besloten om het ophalen tijdelijk stop te zetten.

 • Noodpakket voor ondernemers online

  Het noodpakket voor ondernemers staat online. Vanaf 25 maart 2020 kunnen ondernemers bij GR de Bevelanden terecht om een aanvraag in te dienen met betrekking tot de maatregelen inkomensondersteuning levensonderhoud en een lening voor bedrijfskapitaal. Het kabinet doet een moreel appel op ondernemers om geen misbruik te maken van de regeling. Zo voorkomen we onbedoeld gebruik van publieke middelen en onnodige druk op de uitvoering.

 • Gewijzigde openingstijden in verband met coronavirus

  In strijd tegen het coronavirus beperken wij zoveel mogelijk het contact tussen mensen. Om die reden hanteren wij vanaf maandag 23 maart 2020 tijdelijk aangepaste openingstijden bij Burgerzaken. In verband met de aanpassingen in de dienstverlening van Burgerzaken is ook besloten om de openingstijden van het gemeentehuis tijdelijk aan te passen op maandag, dinsdag en woensdag. De openingstijden van het VrijwilligersHuis blijven ongewijzigd.

 • Kabinet neemt pakket nieuwe maatregelen voor banen en economie

  De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn bestaande en nieuwe regelingen van kracht waar je als ondernemer op dit moment gebruik van kunt maken, zoals werktijdverkorting of belastinguitstel. Bekijk hier wat uw mogelijkheden zijn.

 • Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Zeeland 16 maart 2020

  De voorzitter van Veiligheidsregio Zeeland heeft op 16 maart 2020 besloten tot een nieuwe Noodverordening. Dit naar aanleiding van de aanvullende maatregelen die het kabinet op zondag 15 maart jongstleden heeft bekend gemaakt. Zie de tekst Noodverordening 16-03-2020.

 • Veelgestelde vragen dienstverlening gemeente coronavirus

  De landelijke maatregelen in strijd tegen het coronavirus hebben mogelijk effect op onze dienstverlening. De maatregelen gelden tot en met 28 april. Alle evenementen met een vergunnings- en meldplicht zijn verboden tot 1 juni. We kunnen ons goed voorstellen dat u hierover vragen heeft. In onderstaand overzicht geven wij antwoord op de meeste vragen. We blijven dit overzicht aanvullen zodra er nieuwe informatie beschikbaar is. De meest actuele informatie van de overheid leest u op www.rijksoverheid.nl/coronavirus. U kunt ook terecht bij het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 08.00 en 20.00 uur). 

 • Wat kunt u zelf doen?

  Het is belangrijk te letten op goede hygiëne. Heeft u geen klachten? Vermijd grote groepen en werk thuis als het kan. Heeft u (milde) verkoudheidsklachten? Blijf thuis en beperk (sociale) contacten.

 • Coronavirus in de gemeente Borsele (7)

  Een inwoner uit 's-Gravenpolder is besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19). Na laboratoriumonderzoek is dit vastgesteld. Dit is de zevende besmetting in de gemeente Borsele. Eerder werd bekend dat een inwoner uit Ellewoutsdijk, uit Lewedorp, uit 's-Heer Abtskerke, uit 's-Heerenhoek en twee inwoners uit Heinkenszand besmet zijn geraakt.