Kinderburgemeester

Word jij de allereerste kinderburgemeester van Borsele?

Vind jij het leuk om bijzondere bijeenkomsten bij te wonen en aan een zelfgekozen project te werken? Wil jij de burgemeester helpen en leren om toespraken te houden? Solliciteer dan nu naar de functie van kinderburgemeester bij de gemeente Borsele, want wij zijn op zoek naar jou!

De gemeente Borsele introduceert vanaf januari 2021 een kinderburgemeester. Alle kinderen die in de gemeente Borsele wonen en tussen de 10 en 12 jaar zijn, mogen tot en met 8 november 2020 solliciteren.
 

Een leefbaar Borsele voor jong en oud! 

We vinden de mening van kinderen in onze gemeente belangrijk. Door het aanstellen van een kinderburgemeester voor het jaar 2021 praten we meer mét in plaats van óver kinderen. Een kinderburgemeester kan ons als geen ander vertellen wat kinderen belangrijk vinden en wat wij als gemeente voor hen kunnen betekenen. Zo denkt de kinderburgemeester met ons mee over een leefbaar Borsele voor jong en oud.


Wat doet een kinderburgemeester?

Als kinderburgemeester vertegenwoordig je niet alleen alle Borselse kinderen, maar mag je ook een hoop leuke en leerzame dingen doen, zoals:

  • De burgemeester helpen
  • Lintjes knippen
  • Aanwezig zijn bij activiteiten
  • Toespraken geven voor mensen
  • Een project opzetten rondom een onderwerp dat je zelf belangrijk vindt
  • Een blog schrijven en/of vlog maken over je werk als kinderburgemeester

Wij gaan je hier natuurlijk bij helpen. Ook overleggen we goed met jou en je ouders/verzorgers. Lijkt dit jou leuk? Solliciteer dan nu!


Solliciteren: hoe moet dat?

Ben jij tussen de 10 en 12 jaar oud en woon je in de gemeente Borsele? Lijkt het jou leuk om een jaar lang kinderburgemeester te zijn van de gemeente Borsele? Praat hier dan over met je ouder(s)/verzorger(s). Zij moeten namelijk toestemming geven om hieraan mee te doen.
 

Stuur een e-mail, brief of filmpje 

Solliciteer door jouw motivatie te sturen naar kinderburgemeester@borsele.nl. Dat kan een e-mail of een brief, maar ook een filmpje zijn. Stel jezelf voor met in ieder geval je naam, leeftijd, adres, telefoonnummer en hobby’s. Geef ook aan waarom jij kinderburgemeester wil worden en wat jij binnen onze gemeente wil verbeteren. Zorg er daarna voor dat je je sollicitatie voor 9 november opstuurt!

Presentaties

Uit alle sollicitaties zal onze vakkundige jury de top 3 kandidaten selecteren. Deze drie kinderen mogen vervolgens op vrijdagmiddag 20 november langskomen op het gemeentehuis om aan de jury te presenteren waarom zij de beste kinderburgemeester van Borsele zijn. Na deze presentaties kiest de jury uiteindelijk de kinderburgemeester. Hij of zij zal tijdens een raadsvergadering geïnstalleerd worden en de ambtsketen ontvangen.

Wie weet word jij wel de eerste Borselse kinderburgemeester. Veel succes met solliciteren!Vragen naar aanleiding van de kinderburgemeesterverkiezing? Neem dan contact op via kinderburgemeester@borsele.nl.