Machtigingen, stempassen en kiezerspassen

Machtigingen

Kunt of wilt u niet zelf stemmen op de dag van de verkiezing? Dan kunt u iemand anders voor u laten stemmen met een machtiging (een volmacht). De gemachtigde mag voor maximaal 3 andere kiezers stemmen. Ook moet de gemachtigde de volmachtstem(men) gelijktijdig met de eigen stem uitbrengen.

U kunt iemand op twee manieren machtigen:

  • U vult de achterkant van de stempas in. De gemachtigde neemt uw stempas en een kopie van uw identiteisbewijs mee naar het stembureau. De gemachtigde moet in de gemeente Borsele zijn/haar en uw stem uitbrengen.
  • U vraagt een schriftelijke volmacht aan. Deze volmacht kunt u ook geven aan een kiezer uit een andere gemeente.

Online volmacht aanvragen

Stempassen

U ontvangt uw stempas begin maart. Bent u uw stempas kwijt, is de stempas beschadigd of heeft u geen stempas ontvangen? Vraag hier online een vervangende stempas aan of maak een afspraak bij team Burgerzaken. De vervangende stempas moet u voor 12 maart 17.00 uur aanvragen. Neem naar de afspraak een geldig identiteitsbewijs mee.

Online vervangende stempas aanvragen

Komt u liever langs? Maak online een afspraak.  

Kiezerspassen

Het is mogelijk om in een andere gemeente te stemmen. U heeft dan een kiezerspas nodig. Zodra de stempassen op de deurmat vallen, kunt u deze kiezerspas hier online aanvragen of maak een afspraak bij team Burgerzaken. De kiezerspas moet u voor 12 maart 17.00 uur aanvragen. Neem naar de afspraak uw stempas en een geldig identiteitsbewijs mee.

Online kiezerspas aanvragen

Komt u liever langs? Maak online een afspraak.  

Aanvraagformulieren

Hieronder vindt u de aanvraagformulieren voor volmacht en kiezerspas.

Terug naar de verkiezingspagina