50 jaar Borsele voor jong én oud

De gemeente Borsele bestaat dit jaar 50 jaar. De gemeente laat het jubileum niet onopgemerkt voorbijgaan en viert haar verjaardag met tal van activiteiten voor jong én oud.

Jubileumvoorstelling in ’t kerkje van Ellesdiek

Op zondag 8 maart 2020 vindt in ’t kerkje van Ellesdiek een bijzondere jubileumvoorstelling plaats. Speciaal voor dit jubileum een voorstelling met Katinka Polderman, schrijver Rinus Spruit en het duo Rowenna Otte en Julio Melio. Niet toevallig allen afkomstig uit Borsele. En wie jarig is trakteert, dus de gemeente biedt deze voorstelling gratis aan. Reserveren is wel verplicht  via reserveer@ellesdiek.nl of 0113-612681! Zie ook de website

Planten van jubileumbomen bij basisscholen

In de week van boomfeestdag planten leerlingen van Borselse basisscholen jubileumbomen op het schoolplein of in de buurt van de school. Alle basisscholen zijn benaderd om mee te doen.

Borselse bloemdijken wandeltocht

In samenwerking met Borsele Beweegt en Stichting Landschapspark Borsele komt er op zaterdag 6 juni een wandeltocht (met diverse afstanden) over de prachtige bloemendijken die de gemeente rijk is.

Open Dag bij de gemeente

Tijdens de langste braderie van Zeeland, op zaterdag 11 juli in Heinkenszand, zet de gemeente haar deuren open om inwoners een blik achter de schermen te geven. Ook diverse hulpdiensten en veiligheidspartners zijn gevraagd om hun werk voor de inwoners van Borsele in beeld te brengen.

Borsels Korenfestival

Op zaterdag 22 augustus is Hoedekenskerke het toneel van het Borsels Korenfestival. Op diverse plekken in en rond het dorp treden verschillende (soorten) koren op. Wie in 2020 zijn of haar 50ste verjaardag viert, maakt kans op kaartjes voor een speciale stoomtramrit naar het korenfestival.

Jubileumfeest in de Stenge

De Stenge in Heinkenszand opent op vrijdagavond 6 november haar deuren voor een jubileumfeest voor alle inwoners van Borsele. Onder andere de top40-band The Moon staat op het programma. Ook krijgt lokaal talent een podium, want een band van Spectra (jaarlijks open podium voor muzikaal talent in Borsele) treedt op. Entree is gratis.

Muziek- en activiteitenmiddagen in/voor verzorgingshuizen  


Zorgaanbieders SVRZ en Siloah organiseren speciaal voor hun inwoners activiteiten om 50 jaar Borsele te vieren.  Dit kan een muzikaal programma op locatie zijn of een bezoek aan bijvoorbeeld de Vlindertuin.

Kunstzinnige uitdaging Culturele Raad Borsele

Rondom het thema ‘50 jaar gemeente Borsele’ schrijft de Culturele Raad Borsele een kunstzinnige uitdaging uit voor amateurkunstenaars in de gemeente. Houd www.cultureleraadborsele.nl in de gaten voor meer informatie.

Meer informatie

Gedurende het jaar komt meer informatie beschikbaar op de diverse activiteiten. Houd hiervoor het Borsels Bulletin, www.borsele.nl en de sociale mediakanalen van de gemeente in de gaten.