AED centrum Heinkenszand nu ook 24 uur per dag bereikbaar

Sinds dinsdag 14 november is er een AED in het centrum van Heinkenszand 24 uur per dag beschikbaar. Aan de buitengevel van de Stenge hangt een AED die ten alle tijden beschikbaar is in geval van nood.

Belang van bereikbare AED’s

Bij een hartstilstand is het direct starten met reanimeren en het inzetten van een AED van levensbelang. In Borsele is er een oproepsysteem van burgerhulpverleners via HartveiligWonen. Burgerhulpverleners zijn vrijwilligers die oproepbaar zijn bij een hartstilstand in de buurt. Via de 112-centrale krijgen zij het verzoek om direct naar het slachtoffer te gaan of eerst een AED te halen.

Oproep aan AED-eigenaren

Om levens te redden, is het belangrijk dat er voldoende AED's 24 uur per dag beschikbaar zijn voor burgerhulpverleners. AED-eigenaars worden daarom opgeroepen om hun AED te registreren bij het oproepsysteem via www.hartveiligwonen.nl. Vaak zijn AED’s geplaatst binnen in een kantoorpand of een gebouw. Buitenom openings- of kantoortijden zijn deze doorgaans niet beschikbaar.  Daarom worden eigenaren ook verzocht te kijken of een AED aan de buitengevel geplaatst kan worden. In Heinkenszand is dat nu gebeurd aan de buitengevel van de Stenge.

Wil u zich opgeven als burgerhulpverlener? Dat kan ook via www.hartveiligwonen.nl.