AFGELAST: Borselse Woningmarkt 28 maart in de Stenge Heinkenszand

De minister-president heeft aanvullende maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) in het hele land tegen te gaan. Een van deze maatregelen betreft het verbieden van evenementen en bijeenkomsten van 100 personen en meer. Deze maatregel is afgekondigd van 13 maart tot en met 6 april 2020. De woningmarkt op 28 maart gaat om die reden niet door.


Oorspronkelijke tekst uit het nieuwsbericht:

Zaterdag 28 maart wordt in Heinkenszand de zevende editie van de Borselse Woningmarkt gehouden. Wat in 2014 begon als een bescheiden en laagdrempelige woningmarkt is uitgegroeid tot een succesvol jaarlijks evenement. Ook de editie van 2019 was weer geslaagd met zo'n 600 bezoekers en circa 40 gemotiveerde standhouders.

Op de woningmarkt staat een keur aan standhouders. De vier hoofdthema’s zijn: zorg , (ver)bouwen, energie besparen en levensloopbestendig wonen. Zo zijn verschillende zorgpartijen aanwezig om informatie te verstrekken over e-health, domotica en (zorg)hulpmiddelen. Ook zijn er standhouders die u kunnen informeren over woningisolatie, zonne-energie en warmtepompen. Daarnaast kunt u informatie krijgen over de stand van zaken van het nieuwe woningbouwplan Platepolder in Heinkenszand en alle overige kavels binnen de gemeente.

Bent u benieuwd hoe u het beste uw woning levensloopbestendig kunt maken of wilt u bijgepraat worden over de mogelijkheden van erfpacht voor nieuwbouwgrond? Ook voor deze vragen kunt u terecht!

Gratis workshop ‘Langer zelfstandig thuis’ tijdens Borselse Woningmarkt

Eenvoudige aanpassingen aan de woning en het gebruik van diverse hulpmiddelen kunnen ervoor zorgen dat u, of degene waarvoor u zorgt, langer zelfstandig en veilig thuis kan blijven wonen en zelf de dagelijkse handelingen kan uitvoeren. Om u te informeren over de verschillende mogelijkheden, organiseren we tijdens de Borselse Woningmarkt een workshop over langer zelfstandig thuis wonen. De workshop wordt verzorgd door Margo Emmen van het Huis van Morgen en wordt drie keer gegeven, om 11:00 uur, 13:00 uur en 15:00 uur. De workshop duurt 1 uur. Aanmelden is niet nodig.

Het Huis van Morgen is met een stand aanwezig op de Borsele Woningmarkt op 28 maart 2020. U kunt hier al uw specifieke vragen stellen op het gebied van wonen en zorg. De workshop ‘Langer zelfstandig thuis’ wordt georganiseerd in samenwerking met Seniorenraad Borsele en het VrijwilligerHuis Borsele.

Voor meer informatie over deze workshop kunt u op contact opnemen met Anke Snoeck via 0113-238 383 of e-mailadres ASnoeck@Borsele.nl.

Gratis Workshop ‘Hoe haal ik het meeste uit mijn woning?’.

Architectenburo Archikon uit Goes geeft tijdens de Borselse Woningmarkt workshops op het hele en halve uur  'Hoe haal ik het meeste uit mijn woning?' Hiermee helpen zij u op weg om het maximale uit uw bestaande of nieuwe woning te halen. Wilt u gaan (ver)bouwen maar twijfelt u over de meest praktische indeling, schroom dan niet u op te geven voor deze workshops. Zij verzorgen deze workshops in hun stand. U kunt zich opgeven via: m.welhuis@archikon.nl

De Borselse Woningmarkt vindt plaats in De Stenge in Heinkenszand. U bent welkom vanaf 10:00 tot 16:00 uur op zaterdag 28 maart 2020. Toegang is gratis.

Meer informatie: Lia Schroevers, afd. Grond en Economie, (0113)-238588