Borsele nodigt inwoners uit om mee te praten over ‘een gemeente zonder drempels’

Iedereen moet kunnen meedoen in de samenleving. Mensen met én zonder beperking: iedereen hoort gelijke kansen en mogelijkheden te krijgen. De gemeente Borsele zet zich hier actief voor in. ‘We zijn al goed op weg’, vertelt wethouder Marga van der Plasse enthousiast. ‘Maar het kan zeker beter. Daarom roepen we de hulp van onze inwoners in. Iedereen doet mee!’

Borsele nodigt haar inwoners uit om mee te denken en praten over de toegankelijkheid van de gemeente. ‘Toegankelijkheid betekent dat ieder mens, met of zonder beperking, toegang heeft tot dezelfde plekken en diensten’, legt Van der Plasse uit. ‘Zo moet een slechtziende bijvoorbeeld websites kunnen beluisteren en moet iemand in een rolstoel gewoon met de bus kunnen reizen.’ Door middel van persoonlijke gesprekken wil de gemeente ontdekken wat ze anders of beter kan doen op het gebied van toegankelijkheid.

Praat mee!

Niet alleen inwoners met een beperking of chronische ziekte, maar ook familieleden, zorgverleners en belangenbehartigers worden gevraagd hun input te geven. Dus woont u in de gemeente Borsele en wilt u meepraten over een inclusieve gemeente? Neem dan contact op via iedereendoetmee@borsele.nl of 0113 - 23 83 83. Dan zal de gemeente in overleg een afspraak plannen voor een gesprek. Meer informatie is te vinden via www.borsele.nl/iedereendoetmee.