Borsele stimuleert Basisscholen in behalen van het verkeersveiligheidslabel

De gemeente Borsele stimuleert de basisscholen in haar gemeente om het Zeeuws verkeersveiligheidslabel te verkrijgen door een extra bijdrage te geven van €250. Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Om verkeerseducatie op scholen te stimuleren en een hoge kwaliteit te waarborgen, is het Zeeuws Verkeersveiligheidslabel (ZVL) in het leven geroepen.

Keurmerk Zeeuws Verkeersveiligheidslabel

Het keurmerk ZVL toont aan dat een school zich inzet voor verkeerseducatie en verkeersveiligheid rond de school. Om het keurmerk te verkrijgen beoordeeld het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) de school door middel van de ZVL-checklist. Als de school positief wordt beoordeeld ontvangt deze het keurmerk en een financiële bijdrage van €250 van het ROVZ. De gemeente Borsele doet daar nu een extra schepje van €250 bovenop.

3 van de 17 basisscholen hebben al een keurmerk

Momenteel zijn al 3 van de 17 basisscholen in Borsele in bezit van het Zeeuws verkeersveiligheidslabel. De Jan van Schengenschool in Heinkenszand, de Regenboog in Nieuwdorp en de Reiger in Heinkenszand. Deze scholen krijgen de extra bonus met terugwerkende kracht uitgekeerd.

Meer informatie

Meer informatie over het verkeersveiligheidslabel vindt u op: https://www.rovz.nl/programmas/educatie-en-voorlichting/doelgroep-4-12-jaar-zvl