Borsele vervangt meerdere bruggen

De gemeente Borsele vervangt de komende periode een tiental voetgangers- en fietsersbruggen in de gemeente.  Na dertig jaar zijn de bruggen aan vervanging toe. Uit voorzorg heeft de gemeente de bruggen in de Steenloperstraat in Heinkenszand afgesloten omdat het wegdek in te slechte staat is.

Het dorpsbos in Borssele krijgt vijf nieuwe bruggen. In de Steenloperstraat in Heinkenszand vervangt de gemeente twee bruggen. Ook in de groensingel rond de Colenshoek in ’s-Heer Abtskerke, in de Kapelaan Koningstraat in ’s-Heerenhoek en bij de Slabbekoornse dijk in ’s-Gravenpolder wordt een brug vervangen. 

Uit voorzorg afgesloten

De bruggen in de Steenloperstraat in Heinkenszand zijn uit voorzorg afgesloten. Het wegdek van deze bruggen verkeerd in erg slechte staat. Hier werden inwoners op geattendeerd met borden bij de bruggen. Bij regen werden de bruggen al glad. In het licht van mogelijke nachtvorst is besloten om de bruggen af te sluiten totdat ze worden vervangen.

Voor maart 2020

De bruggen in de Steenloperstraat in Heinkenszand worden dan ook als eerste vervangen. Deze houten bruggen vervangt Borsele door bruggen van composiet. Dit materiaal van glasvezelversterkt kunststof heeft een langere levensduur dan hout. De werkzaamheden in Heinkenszand starten medio november. De overige bruggen zijn daarna aan de beurt. Alle bruggen moeten voor maart 2020 vervangen zijn.