Burgemeester Dijksterhuis blikt terug op zijn eerste 100 dagen

Honderd dagen na zijn installatie als burgemeester van Borsele, blikt burgemeester Dijksterhuis terug op zijn eerste drie maanden als burgervader. In zijn terugblik roemt de burgemeester het bloeiende potentieel van de gemeente. Aan de hand van vijf thema’s schrijft hij in een 100-dagen verslag voorstellen om samen met de gemeenteraad, het college en de gemeentelijke organisatie te werken aan een bloeiende toekomst voor Borsele. Dijksterhuis ziet hierin ook een belangrijke rol voor de vele enthousiaste inwoners, vrijwilligers, ondernemers en verenigingen die Borsele rijk is.

Kennismaking met de gemeente

Samen met zijn gezin is de burgervader snel naar zijn nieuwe gemeente verhuisd. Want, zo ervaart hij, als inwoner leer je de samenleving het beste kennen. Een kijkje in de agenda van de burgemeester laat zien dat hij in zijn introductieperiode kennis heeft gemaakt met veel inwoners, verenigingen, organisaties en bestuurlijke collega’s. Deze kennismakingen bevestigen voor Dijksterhuis het beeld dat Borsele een boeiende gemeente is met veel potentie voor een bloeiende toekomst.

Thema’s voor de toekomst

Aan de hand van de thema’s strategische visie, bestuurlijke vernieuwing, samenwerking, profilering van de gemeente en inrichting van de organisatie, blikt Dijksterhuis terug op zijn eerste drie maanden en beschrijft hij zijn voorstellen voor de toekomst. Voorstellen die de burgervader graag samen met alle betrokkenen in Borsele op wil pakken.

  • Strategische visie: één visie ontwikkelen voor de toekomst van Borsele. Behouden en versterken van de leefbaarheid in Borselse kernen is hierin onmisbaar.
  • Bestuurlijke vernieuwing: komen tot een duidelijke visie hoe wij als Borsele omgaan met de veranderende rol van lokale overheid ten opzichte van onze inwoners.
  • Samenwerking: kijken hoe we middels samenwerking tussen verschillende partijen binnen de regio, én daar buiten, elkaar kunnen versterken.
  • Profilering van de gemeente: de veelzijdigheid van de gemeente meer tot bloei laten komen in de profilering van de gemeente.
  • Gemeentelijke organisatie: ervoor zorgen dat de gemeentelijke organisatie in de toekomst effectief, professioneel en klantvriendelijk blijft werken.

Bloeiende toekomst voor Borsele

Dijksterhuis: “Borsele is een boeiende gemeente met veel potentie. Ik heb er alle vertrouwen in om de uitgesproken ambitie samen op te pakken met de inwoners van Borsele, de gemeenteraad, het college en de gemeentelijke organisatie. Maar uiteraard ook met de ondernemers, verenigingen en de vele vrijwilligers. Ik zie met veel vertrouwen de toekomst tegemoet.”

100-dagen verslag online

Benieuwd naar de bevindingen van burgemeester Dijksterhuis? Lees hier onder zijn 100-dagen verslag in pdf-formaat.