Carnavalsoptocht in 's-Heerenhoek gaat zondag in afgeslankte vorm door

De carnavalsoptocht in Paerehat (’s-Heerenhoek) gaat vanmiddag in afgeslankte vorm door. De wind is dusdanig harder dan voorspeld en zwakt ook later af. Daarom hebben carnavalsstichting de Koenkelpot en burgemeester Gerben Dijksterhuis gezamenlijk het besluit genomen dat de optocht in afgeslankte vorm doorgaat. Dat betekent dat de grote praalwagens (A-wagens) niet zullen deelnemen.

‘De vooruitzichten zoals we die vanmorgen gepresenteerd kregen, zagen er rooskleurig uit’, licht burgemeester Gerben Dijksterhuis toe. ‘Rond 15.00 uur zou de wind flink afzwakken tot windkracht 5. Dat was voor ons de reden om de optocht tot later deze dag uit te stellen. De afgelopen uren hielden we het weer nauwlettend in de gaten en we zien dat de wind harder is dan voorspeld. We hebben er alles aan gedaan om dit door te laten gaan, maar het moet wel veilig blijven. Daarom het besluit om de optocht in deze vorm door te laten gaan.’


Aangepaste route

Wel blijven ze de aangepaste route rijden. Van de Burgemeester Timansweg, via Molendijk, Deken Holtkampstraat, Marktstraat naar het eind van de Laustraat waar het einde van de optocht is. De optocht start om 15.30 uur.