Coronavirus in de gemeente Borsele

Een inwoner uit 's-Heerenhoek is besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19). Na laboratoriumonderzoek is dit vastgesteld. De persoon zit in thuisisolatie.

Een inwoner uit Heinkenszand is besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19). Na laboratoriumonderzoek is dit op 10 maart vastgesteld. De persoon zit in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden goed. Er zijn nu vijf bevestigde besmettingen met het nieuwe coronavirus (COVID-19) in Zeeland.

GGD Zeeland brengt in kaart met wie deze patiënten contact hebben gehad (contactonderzoek). GGD Zeeland blijft alert op nieuwe besmettingen en past steeds hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Gezinscontacten van een patiënt ontvangen instructies wat betreft de thuisisolatie. Alle overige contacten wordt zoals iedereen in Nederland gevraagd de adviezen van het RIVM op te volgen.

Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Zeeland verder verspreidt.

Wat kan je zelf doen?


Het is belangrijk te letten op goede hand en hoesthygiëne, zo voorkom je allerlei ziektes. Dit doe je door:
 

  • Was je handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Geen handen schudden.
     

Heb je vragen?

Met vragen over je eigen gezondheid kun je altijd bellen met je eigen huisarts.

Met algemene vragen over het virus kun je bellen naar 0800-1351.

Meer informatie over het virus, de besmettelijkheid en de kans op verspreiding staan vermeld op de website van GGD Zeeland of het RIVM.

Actuele reisinformatie vind je op Nederlandwereldwijd.