Heinkenszand heeft nieuwe bruggen

Afgelopen jaar heeft de gemeenteraad geld uitgetrokken om diverse bruggen in de gemeente te vervangen. Na dertig jaar waren de bruggen aan vervanging toe. De eerste nieuwe bruggen zijn nu geplaatst.

In Heinkenszand zijn de eerste bruggen geplaatst door aannemer KWS aquavia. Het gaat om de bruggen in de Steenloperstraat. Deze waren sinds begin oktober uit voorzorg afgesloten, omdat het wegdek van deze bruggen in slechte staat verkeerde. Vrijdag 22 november waren de werkzaamheden afgerond en werden de bruggen opgeleverd.  

Sterk en duurzaam

De bruggen in Heinkenszand zijn van composiet: een materiaal dat sterk is en duurzaam. De bruggen hebben een lange levensduur en zijn onderhoudsvrij. Wethouder Arno Witkam is blij met de vervanging: ‘De vorige bruggen waren in erg slechte staat. Met deze bruggen kunnen wij weer jaren vooruit.’ 

Aan de slag

Na Heinkenszand volgen nog vijf bruggen in het dorpsbos van Borssele, een brug in de Kapelaan Koningstraat in ’s-Heerenhoek, bij de Slabbekoornse dijk in ’s-Gravenpolder en in de groensingel Colenshoek in ’s-Heer Abtskerke. Alle bruggen moeten voor maart 2020 vervangen zijn.