Nieuwe huisvuilroutes per 1 januari 2018

Vanaf 1 januari 2018 gaan we de wijze van huisvuil ophalen in Borsele veranderen. We passen huisvuilroutes aan, maar gaan ook in bijna de gehele gemeente met een zijlader rijden. Inwoners ontvangen in de tweede week van december meer informatie over wat er voor hen verandert.

Efficiëntere routes

We wijzigen per 1 januari 2018 de routes, zodat de vuilniswagens efficiënter kunnen worden ingezet. Voor inwoners betekent dit dat zij hun containers mogelijk op een andere dag buiten moeten zetten. Ook gaan we de zakken van plastic verpakkingen en drankkartons gescheiden ophalen van de containers. Alle inwoners ontvangen een persoonlijke afvalkalender waarop staat aangegeven wanneer, wat wordt opgehaald.

Grijze en groene container via een zijlader

Voor inwoners in het buitengebied was het al gemeengoed, maar ook in het overgrote deel van de rest van Borsele gaan we vanaf 1 januari rijden met een zogenaamde zijlader. Deze wagen pakt groene en grijze containers op met een grijparm. Er lopen dan geen beladers meer mee. Voor inwoners betekent dit dat zij de container mogelijk op een andere plek in de straat en op een andere wijze moeten aanbieden. Om te helpen bij de overgang, loopt er de eerste maand een extra belader mee met de zijlader om containers op de juiste plek terug te zetten. Ook ontvangen inwoners een sticker om op de containers te plakken als geheugensteuntje.

Bij zo’n 700 adressen in Heinkenszand is het niet mogelijk om met een zijlader containers op te halen. Denk aan kleine hofjes of smalle straatjes. Hier blijven we met een achterlader rijden. Deze adressen ontvangen een aangepast informatiepakket.

Meer informatie

In de tweede week van december ontvangen alle inwoners informatie over wat de wijzigingen voor hen betekenen. Hierbij zit ook direct de persoonlijke afvalkalender voor 2018.