Pilot nascheiding PMD-afval 1 januari van start

De gemeente Borsele start samen met de gemeentes Noord-Beveland, Reimerswaal en Terneuzen op 1 januari 2020 met de pilot nascheiding van plastic, metaal en drankenkartons. Er is eerder ruimte ontstaan bij Afval Verwerking Rijnmond (AVR) waardoor de pilot drie maanden eerder dan verwacht van start kan gaan.

Nascheiding houdt in dat inwoners plastic, metaal en drankenkartons (PMD) niet meer apart in de plastic zakken moeten inzamelen en aanbieden. Dit afval mag per 1 januari in de bak voor grijze container. De restafvalcontainer wordt vanaf dan de PMD+ bak genoemd. De inhoud van deze bak zal namelijk voor een groot deel bestaan uit plastic, metaal en drankenkartons plus een beetje restafval.

Nieuwe technieken

De gemeentes hebben voor nascheiding gekozen, omdat de nieuwe scheidingsinstallatie van AVR beschikt over de allernieuwste technieken om plastic, metaal en drankenkartons van restafval te scheiden. Er wordt zelfs op meerdere soorten plastic en kwaliteit gesorteerd. Dat maakt hergebruik van afval nog beter mogelijk.

Wilt u meer weten over deze pilot? Bekijk dan het filmpje van AVR of lees de veelgestelde vragen.