Praat mee over het groen in Kwadendamme

Dit item is verlopen op 19-06-2019.

Woont u in Kwadendamme en denkt u graag mee over het groen in uw woonomgeving? Dan bent u op woensdag 19 juni van harte welkom! Graag gaan wij samen met u in gesprek over het groenstructuurplan Kwadendamme. Komt u ook? Uw inbreng of ideeën kunt u op deze avond aan ons meegeven.

Programma

19:15 Ontvangst met koffie/thee

19:30 Opening Wethouder Witkam

19:45 Toelichting basisdocument

20:05 Pauze

20:15 Workshops

21:30 Afsluiting

Locatie: dorpshuis “De Burcht”

Wat gaan we doen?

Aan de hand van drie thema’s biodiversiteit, klimaatadaptatie en groen­structuur gaan we tijdens de bijeenkomst met elkaar in gesprek in verschil­lende workshops. Ook is de klimaattafel aanwezig. Met de klimaattafel kunt u zelf zien wat intensievere regenbuien voor overlast geven, maar ook welke maatregelen helpen om de gevolgen hiervan tegen te gaan.

Wat is het dorpsplan Kwadendamme?

Met uw inbreng stellen wij het dorpsplan Kwadendamme op. In het dorps­plan Kwadendamme leggen we belangrijke groenstructuren vast. Welke groene ruimte in uw omgeving waardeert u hoog? Werkt het groen in de zo­mer verkoelend? Mist u groen in Kwadendamme? Waar kunnen we met extra groen eventueel water opvangen in de strijd tegen wateroverlast? Deze en andere vragen komen aan de orde in de workshops.

Waar vind ik het basisdocument Groenstructuurplan?
 

Afgelopen jaar heeft de raad ingestemd met het basisdocument Groenstruc­tuurplan gemeente Borsele 2017-2037. Het dorpsplan is een uitwerking per kern. Het basisdocument geldt voor alle 15 kernen in de gemeente. De nadruk in het basisdocument ligt op de volgende doelstellingen:

• opvangen effecten klimaatveranderingen

• vergroten van de biodiversiteit

• verbeteren groeiplaats bomen

U vindt het basisdocument op onze website.

Hoe meldt u zich aan?

Voor een goede organisatie willen wij u vriendelijk vragen u aan te melden via info@Borsele.nl. U kunt ook bellen naar 0113- 238 383.

Wij hopen u 19 juni te mogen begroeten!