Proef met bladkorven

Het is herfst en de bladeren vallen van de bomen. Bij de gemeente Borsele komen rond deze periode geregeld vragen en opmerkingen binnen over bladeren die zich ophopen op straat. Om die reden plaatsen we op vijf locaties bladkorven waar inwoners bladafval in kunnen deponeren. Het gaat om een proef van anderhalve maand.

We plaatsen de korven in de week van 5 november op het plein in Borssele, op het Klimopplein en in de Magnoliastraat in ’s-Gravenpolder, in de Marktstraat in ’s-Heerenhoek en op het Oranjeplein in Nieuwdorp.

De bladkorf is alleen bestemd voor bladafval van straten, pleinen en grasvelden. Overig groenafval, zoals takken of gras, mag niet gedeponeerd worden in de korven. We legen de bladkorven wekelijks. In december verwijderen we de korven en in januari evalueren we de proef. Daarbij kijken we naar de ervaringen van inwoners, de frequentie van lediging en de ervaring met de gebruikte materialen. Afhankelijk van ervaringen kijken we of bladkorven in de komende jaren structureel in de diverse kernen geplaatst gaan worden.

Wie vragen of suggesties heeft voor de proef kan contact opnemen via info@borsele.nl of 0113 238 383.