Sabewa Zeeland verstuurt gecombineerde belastingaanslagen 2020

Tussen 22 en 29 februari 2020 ontvangen inwoners van de gemeenten Borsele, Hulst, Goes, Kapelle, Reimerswaal, Sluis, Terneuzen en Tholen de belastingaanslag van Sabewa Zeeland. Dit is een gecombineerde aanslag, zowel de gemeentelijke belastingen als de waterschapsbelastingen staan op de aanslag.

Eind maart valt de aanslag waterschapsbelastingen op de mat in de gemeenten Middelburg, Noord-Beveland, Schouwen-Duiveland, Veere en Vlissingen. De inwoners van deze gemeenten ontvangen de aanslag voor de gemeentelijke belastingen via hun eigen gemeente.

Vragen over uw aanslagbiljet Meer informatie over de belastingaanslag vindt u op de vernieuwde achterzijde van het aanslagbiljet of op de website www.sabewazeeland.nl. Als u vragen heeft over uw belastingaanslag of het niet eens bent met uw aanslag, kunt u contact met Sabewa Zeeland opnemen. U kunt uw vraag stellen via een contactformulier op de website. Daarnaast zijn zij op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09:00 – 13:00 uur via telefoonnummer 088-9995800.

Rechtstreeks contact met taxateur

Heeft u vragen over de WOZ-waarde van uw woning? Stel uw vragen direct aan de taxateurs! U kunt een e-mail sturen naar ons nieuwe e-mailadres: taxateurs@sabewazeeland.nl. U krijgt binnen 5 werkdagen antwoord op uw vragen. U kunt uw taxatieverslag ook downloaden via het Digitaal Loket op www.sabewazeeland.nl. Wilt u bezwaar maken tegen uw WOZ-waarde? Dat kan kosteloos bij Sabewa Zeeland.

No cure no pay bureaus

No cure no pay bureaus zijn commerciële organisaties die werken op ‘no cure no pay’-basis. U betaalt hiervoor misschien niets maar deze bureaus komen, wanneer het bezwaar is toegekend, wel voor kostenvergoeding in aanmerking. Deze kostenvergoeding betaalt Sabewa Zeeland en wordt door de aangesloten gemeenten verrekend in hun tarieven. Uiteindelijk betalen alle Zeeuwse burgers de prijs voor het bureau dat u inhuurt. Het bedrag aan proceskosten dat besteed wordt aan no-cure-no-pay bedrijven was in de afgelopen jaren bij Sabewa Zeeland rond de € 150.000 per jaar. Daarnaast wordt de doorlooptijd van de bezwaarprocedure ook langer door het gebruik van no cure no pay bureaus. Dien daarom uw bezwaar rechtstreeks in via de website www.sabewazeeland.nl of stel uw vraag via het e-mailadres taxateurs@sabewazeeland.nl.

Aanslag in Berichtenbox of op de mat

Bent u aangemeld voor de Berichtenbox? Dan ontvangt u de aanslag alleen digitaal via de Berichtenbox. Bent u niet aangemeld voor de Berichtenbox? Dan ontvangt u de aanslag per post. De Berichtenbox vindt u op www.mijnoverheid.nl.

Betaling

De betaling van de termijnbedragen regelt u zelf door een automatische incasso af te geven via onze website of door zelf het bedrag over te maken vóór de genoemde vervaldata. U kunt voor de betaling ook gebruik maken van de QR-codes op het aanslagbiljet om de betaling rechtstreeks digitaal in uw bankomgeving uit te voeren. Let op, als u via de QR code betaalt, wordt het bedrag direct van uw bankrekening afgeschreven

Kwijtschelding

Als u recht heeft op automatische kwijtschelding, dan ziet u dit op de aanslag. Achter de belastingsoorten waarvoor kwijtschelding verleend wordt, staat een bedrag van € 0. Heeft u geen automatische kwijtschelding vooraf ontvangen en denkt u wel recht te hebben op kwijtschelding? Dan kunt u een kwijtscheldingsverzoek indienen via de website www.sabewazeeland.nl.