Start deze zomer je eigen bedrijf met begeleiding, verzekering en een startkapitaaltje!

Op 17 juli start het project ZomerOndernemer Zeeland 2017. Het project helpt en ondersteunt jongeren, in de leeftijd van 15 tot 22 jaar, met het opzetten en runnen van hun eigen onderneming tijdens de zomervakantie. De deelnemers krijgen gedurende het project veel begeleiding, worden verzekerd en ontvangen een startkapitaaltje.“

Veel jongeren lopen rond met het idee een eigen bedrijfje te beginnen, maar weten niet hoe of waar te beginnen. Ook hebben ze nog geen netwerk, weten niet goed hoe ze de communicatie moeten verzorgen om zo nieuwe klanten te vinden en vinden aspecten van het ondernemen, zoals de BTW-aangifte en de boekhouding, nogal eng. In het project laten we zien dat ondernemerschap superleuk is, niet eng hoeft te zijn en het ook prima naast een studie kan”, vertelt Cleopatra Pavlović, coördinator van het project.

We starten met een trainings-driedaagse waarin we, middels diverse oefeningen, de deelnemers klaarstomen voor het ondernemerschap. Ook besteden we tijd en aandacht aan hun eigen onderneming door bijvoorbeeld de ‘pitches’ te oefenen. In de weken erna komen we steeds bijeen voor reflectie. Wat gaat er goed en wat kan er beter? Waar hebben ze hulp bij nodig? Steeds zijn aan dit moment ook workshops of bedrijfsbezoeken gekoppeld die allen gelinkt zijn aan het ondernemerschap.

De workshops worden door onze partners verzorgd en op deze manier bouwen de deelnemers hun netwerk uit. Voorbeelden van workshops: Officieel ondernemerschap en de rechtsvormen door de Kamer van Koophandel, Basisboekhouding en de BTW-aangifte door Vuyk accountants, Zakelijk bankieren, verzekeren en financieren door onze hoofdsponsor Rabobank, Strategie en communicatie door Janse & Janse en meer. Ook staat een ontmoeting gepland met Zeeuwse ondernemers, bankdirecteuren, wethouders en de gedeputeerde van economische zaken. Kortom een druk, maar interessant en leerzaam programma voor jongeren die graag willen ondernemen.

Om mee te kunnen doen heb je alleen een idee voor een onderneming nodig of moet je recent gestart zijn. Verder moet je minimaal 4 weken, maximaal 6 weken beschikbaar zijn om het programma te kunnen volgen. Deelname is gratis! Aanmelden voor het project is mogelijk tot uiterlijk 14 juli en kan via www.zomerondernemer.nl

ZomerOndernemer Zeeland wordt mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor Rabobank, Provincie Zeeland, het OCG en de Zeeuwse gemeenten Terneuzen, Sluis, Goes, Borsele, Veere, Schouwen-Duiveland, Hulst, Tholen, Reimerswaal en Noord-Beveland. Daarnaast zijn er ook landelijke sponsors die het project een warm hart toedragen.

Meer informatie: 

Contactpersoon:           Cleopatra Pavlović   (coördinator Zeeland)

Emailadres:                   zeeland@zomerondernemer.nl     

Telefoonnummer:          0032/472.85.08.13

Website:                        www.zomerondernemer.nl