Tennet: Bouw nieuwe hoogspanningsverbinding in oktober van start

TenneT is al geruime tijd bezig met de voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Rilland. In de eerste week van oktober starten de aannemers met de bouw. Het totale bouwproces van de nieuwe verbinding duurt een aantal jaar. In die periode wordt op meerdere locaties tegelijk en op verschillende tijdstippen gewerkt.

Om gelijktijdig op verschillende locaties aan de slag te kunnen, is het 48 kilometer lange tracé opgesplitst in twee deelgebieden. De grens ligt bij hoogspanningsstation Willem-Annapolder in de buurt van Kapelle. In de gemeente Borsele wordt de verbinding aangelegd door aannemer BAM Infra. BAM Infra start in de eerste week van oktober met het aanleggen van werkterreinen op een aantal verschillende startlocaties. Omwonenden worden altijd vooraf geïnformeerd door de aannemer over werkzaamheden in de omgeving.

Digitale informatieavond op woensdag 23 september

Om omwonenden en geïnteresseerden vooraf te informeren over het bouwproces, de planning en eventuele hinder, organiseert TenneT op woensdag 23 september een digitale informatieavond. Op de website www.zuid-west380kv.nl/west kunt u die dag vanaf 19.30 uur een stream volgen. Tijdens de uitzending kunt u vragen stellen via een chatfunctie. Die worden direct beantwoord door het projectteam. De opnames van de informatiebijeenkomst zijn ook later terug te zien. Heeft u nu al vragen die u graag tijdens de uitzending beantwoord ziet? Mail ze dan naar west@zuid-west380kv.nl.

De nieuwe verbinding bekijken via de virtuele projectatlas

Voor iedereen die wil weten hoe de nieuwe 380 kV-verbinding eruit komt te zien, is er een virtuele projectatlas van het project. Door middel van 360 graden luchtfoto’s en maaiveldfoto’s kunt u nu al de masten in uw eigen leefomgeving bekijken. Het geeft een goed beeld van hoe de hoogspanningsverbinding er uit komt te zien. Zodra de bouwwerkzaamheden starten, komt er een speciale werkzaamhedenkaart in te staan. Daar vindt u per mast specifieke informatie over het bouwproces, de planning en voortgang én de transportroutes. Op een speciale kaart met het landschapsprogramma laten we zien hoe we de nieuwe verbinding inpassen in de omgeving. Via de vraag en antwoordmodule kunt u een vraag, zorg of suggestie achterlaten.

Meer informatie over het project vindt u op de projectwebsite www.zuid-west380kv.nl/west.