Werken aan veilige bedrijventerreinen

De politie, de belastingdienst en een aantal andere overheidsorganisaties zijn deze week in Borsele gezamenlijk in gesprek gegaan met eigenaren van bedrijven in de autobranche. Het doel van de gesprekken was om de bedrijven bewust te maken van ondermijnende criminaliteit. Ook vonden er controles plaats.

De acties maakten deel uit van een actieweek in de Oosterscheldebekken. De organisaties gingen ook samen bij bedrijven in Schouwen-Duivenland, Kapelle, Noord-Beveland en Goes langs.

Meldingsbereidheid

Naast de bewustwording bij ondernemers was er aandacht voor meldingsbereidheid. Ondermijnende criminaliteit heeft invloed op alle ondernemers die op een bedrijventerrein gevestigd zijn. Het kan leiden tot oneerlijke concurrentie en beïnvloedt de goede naam van het bedrijventerrein. Samen met de andere overheidsorganisaties willen de Zeeuwse gemeenten georganiseerde criminaliteit een halt toeroepen en zorgen voor veilige bedrijventerreinen.

Bent u op een bedrijventerrein en ziet u iets merkwaardigs? Zijn de openingstijden beperkt, lijkt het meer op een ontmoetingsplek of ziet u weinig klanten? Meld het dan bij de politie door te bellen met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl