Vlaggen voor vrijheid

In 2019 herdenken wij voor de 75ste keer, in vrede en vrijheid, dat het gebied waarin wij leven werd bevrijd. Om dit eervol te herdenken worden rondom de Slag om de Schelde tal van activiteiten en evenementen georganiseerd. Zo bieden we als gemeente Borsele alle inwoners de mogelijkheid om tegen kostprijs een Schotse of Canadese vlag te kopen. Zo kunnen we samen vlaggen voor vrijheid.

Schotse of Canadese vlag

De Schotten en Canadezen vormden samen grotendeels de strijdkrachten die op 26 oktober 1944 in Baarland en omgeving letterlijk voet aan wal zetten om Zeeland te bevrijden. Op diverse plekken vindt men al verwijzingen terug van de bijzondere band die wij met de soldaten uit deze landen hebben. Om dit extra kracht bij te zetten, verkoopt de gemeente Borsele Schotse en Canadese vlaggen tegen kostprijs.

Wanneer vlaggen?

We gebruiken de Schotse en Canadese vlaggen als eerbetoon aan de soldaten die zich in hebben gezet voor onze vrijheid. Als gemeente hijsen we de vlaggen op 4 en 5 mei en op 25 en 26 oktober voor het gemeentehuis. We hopen rondom de periode van herdenkingen en de Slag om de Schelde in de diverse dorpen de Schotse en Canadese vlaggen terug te zien in het straatbeeld.

Hoe bestel ik een vlag?

Via deze pagina is het mogelijk om een Schotse of Canadese vlag online te bestellen. U betaalt hierbij direct via iDeal. U betaalt bij een online bestelling €2,50 verzendkosten. Let op: het is niet mogelijk om meerdere vlaggen tegelijk te bestellen in één bestelling. Wilt u dit graag? Neem dan contact op via 0113 238 383 of info@borsele.nl.

Bestel via deze link direct 1 Schotse vlag
Bestel via deze link direct 1 Canadese vlag
Bestel via deze link direct 1 Schotse én 1 Canadese vlag

De vlaggen (70x100cm) zijn ook te koop voor €5,- per stuk bij de receptie van het gemeentehuis in Heinkenszand en het VrijwilligersHuis in ’s-Gravenpolder. Kijk op www.borsele.nl en www.vrijwilligershuis.nl voor de openingstijden of bel naar 0113 238 383.