Beveland Wonen en gemeente Borsele en Goes geven huurders steuntje in de rug

Vorige week ontvingen huurders uit de gemeente Goes en Borsele een bespaarkaart t.w.v. 80 euro. Met deze actie geven woningcorporatie Beveland Wonen en de twee Bevelandse gemeenten huurders een steuntje in de rug bij het besparen van energie.

“We zien dat steeds meer huishoudens last hebben van de oplopende energiekosten”, zegt Peter Bevers, bestuurder van Beveland Wonen. “De bespaarkaart komt dus op een goed moment. Bewoners kunnen met de bespaarkaart per huurwoning voor maximaal 80 euro aan energiebesparende producten shoppen. Het is ook mogelijk om geld terug te vragen van onlangs gekochte energiebesparende producten.”

Gezamenlijke actie

De actie is een initiatief van Beveland Wonen en de gemeente Goes en Borsele. De twee gemeenten hebben namelijk een RREW-subsidie aangevraagd. “Dit maakt het mogelijk dat alle huurders uit de gemeente Goes en Borsele een bespaarkaart ontvangen”, aldus de Borsele wethouder Arno Witkam. “Alle kleine beetjes helpen, zeker bij het besparen van energie”.

Actie slaat aan

De Goese wethouder Joan Veldhuizen hoopt dat zoveel mogelijk huurders gebruik maken van de bespaarkaart. “Vorig jaar was er een vergelijkbare regeling voor woningeigenaren en ik ben blij dat we dit nu ook voor huurders kunnen doen. In de eerste week van de actie zijn er al ruim 1.200 bespaarkaarten ingeleverd. Het is fijn dat de actie goed wordt ontvangen.’’

Ook bespaarkaart voor overige Bevelandse huurders

Voor huurders van Beveland Wonen die wonen in de gemeente Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal doet de corporatie zelf een duit in het zakje. Bevers: “Huurders helpen met energiebesparing vinden wij erg belangrijk. Daar investeren wij graag in. Begin 2023 ontvangen daarom alle overige Bevelandse huurders ook een bespaarkaart. Dus houd je brievenbus in de gaten!”

De bespaarkaart-actie voor de gemeente Goes en Borsele loopt tot het subsidiebudget op is, en uiterlijk tot en met 30 november. Meedoen kan via: www.duurzaambouwloket.nl.