Dodenherdenking

Datum
tot
Locatie
Congrescentrum de Stenge en Van der Biltplein, Heinkenszand

Op woensdag 4 mei 2022 vindt in de gemeente Borsele de dodenherdenking plaats bij de herdenkingsplaquette op het Van der Biltplein in Heinkenszand. Hierbij herdenken wij de burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

In samenwerking met de gemeente Borsele heeft een werkgroep bestaande uit de JongerenRaad Borsele, de Culturele Raad Borsele, de Seniorenraad Borsele en Muziekvereniging Euterpe Heinkenszand een herdenkingsprogramma opgesteld. Iedereen is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze herdenking.

Het programma start om 18.45 uur in ‘de Stenge’, Stengeplein 1 te Heinkenszand. We beginnen met een muzikaal programma van muziekvereniging Euterpe. Tijdens het programma wordt er een gedicht voorgelezen door een leerling van de Jan van Schengenschool en wordt het verhaal van oorlog verteld door de JongerenRaad Borsele.

Rond 19.45 uur vertrekken we vanaf de Stenge naar de herinneringsplaquette op het Van der Biltplein. Scouts van Scouting De Voortrappers dragen de bloemenkransen. Muziekvereniging St. Caecilia verzorgt koraalmuziek bij de plaquette. Bevrijdingsmuseum Zeeland is aanwezig met enkele voertuigen.

U kunt ook nog vanaf 19.50 uur aansluiten bij het programma bij de herdenkingsplaquette op het Van der Biltplein.

Na het voorlezen van het memorandum bij de plaquette en het spelen van het Taptoe-signaal zijn we hier om 20.00 uur twee minuten stil. Daarna zingen we couplet 1 en 6 van het Wilhelmus. Aansluitend houdt burgemeester Gerben Dijksterhuis een toespraak en worden er kransen gelegd. De aanwezige kinderen leggen samen met kinderburgemeester Thomas Heijboer ter afsluiting een bloem bij het monument.

Na de herdenking bent u van harte uitgenodigd om in de Stenge nog wat te drinken en na te praten.

Programma 4 mei 2022

18.45 uur Ontvangst in de Stenge, Stengeplein 1 in Heinkenszand

18.55 uur Concert met een gedicht en verhalen

20.00 uur Twee minuten stilte en kranslegging bij herinneringsplaquette

20.15 uur Afsluiting herdenking met een drankje