Eerste energiecoaches in Gemeente Borsele kunnen aan de slag!

Woensdagavond 12 april heeft wethouder Witkam aan de eerste 10 energiecoaches in de gemeente Borsele een certificaat uitgereikt voor het voltooien van de training tot energiecoach. De energiecoaches zijn vrijwilligers van werkgroepen Duurzaamheid uit de dorpen Hoedekenskerke, Kwadendamme en Nisse en gaan in deze dorpen aan de slag om hun mede inwoners op weg te helpen met energiebesparing en verduurzaming van de woning.

De coaches hebben in 4 avonden uitleg gekregen over verschillende thema’s. Zo hebben ze geleerd over kleine maatregelen zoals radiatorfolie, waterbesparende douchekop en ledverlichting etc. Maar ook onderwerpen zoals isoleren, ventileren, duurzaam energie opwekken en duurzaam verwarmen kwamen voorbij. Ook hebben de coaches meer geleerd over gesprekstechnieken en hoe ze hier met mensen het goede gesprek over kunnen aangaan.

Wethouder Arno Witkam: ‘Als het gaat om energiebesparing en verduurzaming komt er enorm veel informatie op ons af. Veel mensen zien daardoor door de bomen het bos niet meer en worstelen met wat zij nu kunnen doen. We zijn erg trots op deze eerste tien vrijwillige coaches die dorpsbewoners hierbij op een praktische manier kunnen helpen. Het zou mooi zijn als we uiteindelijk in elk dorp coaches hebben waar dorpsbewoners terecht kunnen met hun vragen over energiebesparing en verduurzaming’.

De inwoners van de drie dorpen krijgen binnenkort meer informatie over hoe zij zich kunnen aanmelden. De energiecoaches helpen bewoners van huur- en koopwoningen.

Wilt u zelf ook de training volgen tot energiecoach en zo dorpsbewoners helpen met energie besparen en een bijdrage leveren aan verduurzaming? Dat kan! Opgeven kan door een e-mail te sturen naar: duurzaamheid@borsele.nl