Feiten en cijfers

Wij zijn een gemeente van contrasten. U vindt hier prachtige natuur (Nationaal Landschap De Zak van Zuid-Beveland) en een industrie- en havengebied (het Sloegebied). Er is ook een kerncentrale binnen onze grenzen. Wij hebben in de gemeente rust en ruimte, maar ook veel werk en drukte.

De gemeente ligt midden in de provincie Zeeland, in het zuidwesten van Nederland. Er zijn zo'n 22.500 inwoners. De grootte is ongeveer 19.000 hectare, waarvan een groot gedeelte uit water bestaat, de Westerschelde. De gemeente bestaat uit 15 dorpen, die in 1970 samen zijn gegaan. De naam Borsele komt al heel lang voor in dit gebied. Er is ook een dorpje Borssele. Die naam schrijf je met dubbel s.

De 15 dorpen zijn: Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, 's-Gravenpolder, 's-Heer Abtskerke, 's-Heerenhoek, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande en Ovezande. Heinkenszand en 's-Gravenpolder zijn het grootst. Ellewoutsdijk is het kleinste dorp.

Wij vinden het belangrijk dat de dorpen leefbaar blijven. Daarom heeft elk dorp in ieder geval een dorpshuis, een sportveld en een speeltuin.
Wij proberen ook te vernieuwen. Daarom starten wij steeds nieuwe projecten en stimuleren wij de economie.