Fietsliefhebbers opgelet: Drie nieuwe onderhoudsstations in de gemeente

Met de zomer in aantocht hebben we een mooie verrassing voor alle fietsliefhebbers: drie gloednieuwe fietsonderhoudsstations! Dit zijn stations die voorbijgangers kunnen gebruiken om hun fiets snel en gemakkelijk weer in topconditie te brengen.

Gereedschappen

Het onderhoudsstation beschikt over zowel een handmatige pomp als een adapter die geschikt is voor diverse soorten ventielen. Het gereedschap is stevig bevestigd aan roestvrijstalen kabels die aan de stationaire kolom hangen. Met deze kabels kan je gemakkelijk bij alle onderdelen van je fiets komen. Bovendien is er een rubberen coating op de kabels aangebracht om te voorkomen dat het gereedschap verstrengeld raakt en om je fiets te beschermen tegen mogelijke krassen. Het fietsonderhoudstation is ook te gebruiken door mensen met een kinderwagen of in een rolstoel waarvan de banden even opgepompt moeten worden.  Voorbijgangers kunnen met hun mobiele telefoon de QR-code scannen en instructievideo’s bekijken hoe het gereedschap werkt. 

Locaties

De stations zijn vanaf deze week te vinden op de volgende locaties:

  • Stelleweg 5 in Heinkenszand (nabij Brasserie Stelleplas, zie foto rechts)
  • Groenewegje Kwadendamme/’s-Gravenpolder
  • Zeedijk 7 in Baarland (nabij de Landing Baarland)

Met ons mooie landschapspark, een geliefde plek voor zowel onze inwoners als inwoners van buurgemeenten, willen we de fietsbeleving nog meer optimaliseren. Daarom introduceren we met trots deze onderhoudsstations, als een extra ondersteuning voor recreatieve fietsers en mountainbikers’

Arno Witkam
Wethouder

Fietsonderhoudsstation bij Brasserie Stelleplas in Heinkenszand

Een foto van het station buiten