Geen rest deze kerst

De feestdagen komen er weer aan! Wordt het gourmetten of een driegangendiner deze kerst? Vaak kopen we voor het kerstdiner eerder te veel dan te weinig. Helaas wordt er rond kerst dus ook veel eten weggegooid en dat is zonde!

We kokkerellen wat af om een maaltijd op tafel te zetten. Maar wist je ook dat je de restjes ook heel goed kunt inzetten om een smakelijke maaltijden op 2e of 3e kerst op tafel te toveren?  Het scheelt bovendien in de portemonnee en zo voorkomen we samen voedselverspilling. Met een paar tips helpen we je graag op weg:

  • Haal alleen in huis wat je echt nodig hebt. Laat je in de winkel niet verleiden.
  • Laat kliekjes en restjes afkoelen en doe ze in bakjes, zakjes en potjes in de koelkast. Zo kan je ook lege/schone glazen pot hergebruiken
  • Zet een apart bakje voor etensresten (met deksel) in de keuken. Onder het koken is het makkelijk om de etensresten te verzamelen voor in de groene container. 
  • Heb je geen zin om het bakje steeds om te spoelen? Gebruik dan een biologisch afbreekbaar afvalzakje (alleen die met het kiemplantlogo) deze mag gewoon in de Gft-container. Let op: doe geen knoop in het zakje, dit is moeilijker te composteren.
  • Maak er een kliekjesavond van: alle restjes zet je op tafel om er weer een heel diner van te maken. Je kunt bijvoorbeeld restjes op de grillplaat gooien of er lekker mee gourmetten. Maar je kunt ook wat overgebleven ingrediënten verwerken in een pasta, een salade, een ovenschotel of een omelet. Wees creatief!
  • Heb je wat over? Vries het in!