Hangt jouw kunstwerk deze zomer in het gemeentehuis?

Vind jij het leuk om te tekenen, schilderen, aquarellen of creatief bezig te zijn? Deze zomer kan jouw kunstwerk in het gemeentehuis van Borsele hangen! Alle Borselse basisschoolkinderen mogen een schilderij of tekening maken rondom het thema ‘Borselse streekproducten’. Dit kunstwerk kan je opsturen naar of afgeven bij het gemeentehuis. Vanaf 12 juli is jouw tekening of schilderij dan te zien in een speciale tentoonstelling in de hal van het gemeentehuis. De mooiste inzendingen winnen daarnaast ook een leuke prijs!

Waarom dit thema?

Het idee voor de tentoonstelling ontstond twee jaar terug bij de eerste kinderburgemeesterverkiezing. Kandidate Doortje Maat belandde in de top 3 en pitchte haar idee over een amateurkunstmuseum in de gemeente. Kris Rottier won uiteindelijk de verkiezing, maar het originele idee van Doortje bleef hangen. Uiteindelijk hebben Doortje en Kris de zomertentoonstelling samen georganiseerd. Dit jaar helpt kinderburgemeester Thomas bij de zomertentoonstelling. We bedachten een thema dat past bij de gemeente en bij Thomas: ‘Borselse streekproducten’. Thomas wil namelijk graag laten zien hoe mooi de fruitteelt en akkerbouw in onze gemeente is!

Hoe werkt het?

Maak een mooi kunstwerk met als thema ‘Borselse streekproducten’. Zorg ervoor dat het maximaal van A4- formaat is! Stuur dit vervolgens uiterlijk 8 juli samen met het inschrijfformulier op naar het gemeentehuis of geef het kunstwerk met het formulier af bij de receptie. Je vindt het inschrijfformulier onderaan deze pagina.

De opening van de zomertentoonstelling en de bekendmaking van de winnaars vindt plaats op 12 juli. De kunstwerken zijn vervolgens de hele zomervakantie te bewonderen in de hal van het gemeentehuis in Heinkenszand.

Wil je meer weten over deze zomertentoonstelling? Stuur dan een e-mail naar kinderburgemeester@borsele.nl.