Jongerenraad Borsele

Samenstelling

Ben jij bijvoorbeeld vlogger, creatief of iemand die goed kan organiseren?

Dan kun je binnen de JongerenRaad aan de slag als; (kerngroep)lid, voorzitter, influencer, organisator van evenementen, vlogger, adviseur. De Jongerenraad Borsele wordt gevormd door een vaste kerngroep (de adviesraad) en een flexibele schil (een wisselende groep jongeren).

Je bent minimaal 12 jaar en maximaal 23 jaar oud en woont in de gemeente Borsele.

Taken

  • Als lid van de JongerenRaad zet je je actief in om op te komen voor de rechten van alle jongeren uit de gemeente. Je probeert er samen voor te zorgen dat jongeren in Borsele volwaardig en actief mee kunnen doen.
  • De kerngroep geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het college van burgemeester en wethouders over het gemeentelijke beleid gezien vanuit de positie van jongeren uit Borsele.
  • Je organiseert en coördineert activiteiten voor jongeren waaronder Spectra en verleent subsidies ten behoeve van jongerenactiviteiten in Borsele. Via o.a. sociale media maak je  bekend wat de JongerenRaad doet.
  • De JongerenRaad vergadert 4 keer per jaar. Jaarlijks volg je training om goed te leren samenwerken, plannen, organiseren, teksten te schrijven en representatief te adviseren.
  • De JongerenRaadBorsele wordt ondersteund door de jeugd- & jongerenwerker Borsele # JJWER

​Bonus

Wanneer je 2 jaar of langer lid bent geweest van de JongerenRaad ontvang je een mooi getuigschrift. Ook krijg je een referentie om waardering te geven voor je werk en kwaliteiten. Op deze manier verbeter en vergroot je je netwerk. Referenties kunnen net die extra stimulans zijn voor een werkgever om jou aan te nemen.

Het is ook mogelijk om je maatschappelijke stage bij de JongerenRaad te doen en om zo je burgerschapscompetenties te realiseren. Je lidmaatschap kun je sowieso vermelden op je LinkedIn profiel of andere sociaal netwerk. Dit draagt bij aan een versterking van je online identiteit.

Contact

Wanneer je meer informatie wilt, een vergadering van de JongerenRaad wilt bijwonen of je aan wilt melden als lid kan dit door een mailtje te sturen naar: JDekker@Borsele.nl

Bellen of WhatsAppen kan ook naar: 06 – 52 56 09 41