Kinderburgemeester

Bregje Boonman is in 2024 de kinderburgemeester van de gemeente Borsele. Op deze pagina stelt zij zich voor en vind je informatie over lopende projecten.

Hallo, ik ben Bregje Boonman en ik ben de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Borsele. Ik ben 11 jaar oud en zit in groep 8 van basisschool De Zandplaat in Ovezande. Ik woon met mijn moeder, vader en zusje in Ovezande. Ik zit op wedstrijdzwemmen en doe graag aan paardrijden. 

Mijn ideeën als Kinderburgemeester zijn samen te vatten in één zin namelijk; iedereen telt mee!

Meer acceptatie naar elkaar

Ik merk dat in mijn omgeving kinderen het moeilijk vinden om elkaar te accepteren zoals ze zijn, daarom wil ik mij inzetten voor acceptatie naar elkaar. Dat kunnen we bijvoorbeeld doen door elkaar meer bewust te maken van de gevolgen van elkaar buitensluiten en gemeen doen tegen elkaar. 

Meer beweging in de gemeente Borsele

Ik vind het zelf erg leuk om te bewegen en vind dat iedereen dat meer moet gaan doen. Daarom lijkt het mij leuk als er samen sportdagen komen voor kinderen in samenwerking met verschillende sportverenigingen uit de gemeente Borsele. Zodat kinderen kennis kunnen maken met sport en de sportverenigingen. 

Meer aansluiting tussen kinderen en ouderen

Ik vind wat Ayden heeft gedaan met de ouderen heel leuk. Zij heeft ervoor gezorgd dat er in Ovezande een zwaaisteen ligt zodat er meer mensen de ouderen in het dorp groeten. Ik wil dit soort ideeën voortzetten en verder uitbreiden zodat er een aansluiting komt tussen ouderen en kinderen. 

Ik heb enorm veel zin het komende jaar en hoop ontzettend veel mee te mogen maken als Kinderburgemeester. Wil je me volgen? Dat kan op het Instagramaccount @kinderburgemeesterborsele.

Foto kinderburgemeester Bregje Boonman

Een leefbaar Borsele voor jong en oud!

We vinden de mening van kinderen in onze gemeente belangrijk. Door het aanstellen van een kinderburgemeester voor het jaar 2023 praten we meer mét in plaats van óver kinderen. Een kinderburgemeester kan ons als geen ander vertellen wat kinderen belangrijk vinden en wat wij als gemeente voor hen kunnen betekenen. Zo denkt de kinderburgemeester met ons mee over een leefbaar Borsele voor jong en oud. Wilt u de kinderburgemeester uitnodigen voor het deelnemen aan een activiteit of bent u benieuwd wat de kinderburgemeester kan betekenen? Stuur dan een e-mail naar: kinderburgemeester@borsele.nl. 

Eerdere kinderburgemeesters in gemeente Borsele