Kinderburgemeester

Word jij de nieuwe kinderburgemeester van Borsele?
 

Vind jij het leuk om bijzondere bijeenkomsten bij te wonen en aan een zelfgekozen project te werken? Wil jij de burgemeester helpen en leren om zelf toespraken te houden? Solliciteer dan nu naar de functie van kinderburgemeester bij de gemeente Borsele, want wij zijn op zoek naar jou!

De gemeente Borsele heeft sinds het jaar 2021 een kinderburgemeester. Op dit moment is Kris Rottier uit Heinkenszand nog kinderburgemeester. Voor het jaar 2022 zijn we op zoek naar zijn opvolger! Alle kinderen die in de gemeente Borsele wonen en tussen de 10 en 12 jaar zijn, mogen in de periode van 8 november tot 6 december solliciteren en maken kans om de nieuwe kinderburgemeester te worden.

Wat doet een kinderburgemeester?

Als kinderburgemeester vertegenwoordig je niet alleen alle Borselse kinderen, maar mag je ook een hoop leuke en leerzame dingen doen, zoals:

  • De burgemeester helpen
  • Filmpjes opnemen
  • Aanwezig zijn bij activiteiten
  • Toespraken geven voor mensen
  • Een project opzetten rondom een onderwerp dat je zelf belangrijk vindt
  • Vaak op de foto gaan!

Word jij de nieuwe kinderburgemeester van Borsele?

Solliciteren: hoe moet dat?

Ben jij tussen de 10 en 12 jaar oud en woon je in de gemeente Borsele? Lijkt het jou leuk om een jaar lang kinderburgemeester te zijn van de gemeente Borsele? Praat hier dan over met je ouder(s)/verzorger(s). Zij moeten namelijk toestemming geven om hieraan mee te doen.


Brief of filmpje


Solliciteer door jouw motivatie te sturen naar kinderburgemeester@borsele.nl. Dat kan een brief, maar ook een filmpje zijn. Stel jezelf voor met in ieder geval je naam, leeftijd, adres, telefoonnummer en hobby’s. Geef ook aan waarom jij kinderburgemeester wil worden en wat jij binnen onze gemeente wil verbeteren. Zorg er daarna voor dat je je sollicitatie voor 6 december opstuurt!
 

Presentaties


Uit alle sollicitaties zal onze vakkundige jury een top 3 kandidaten selecteren. Deze drie kinderen mogen vervolgens op vrijdagmiddag 17 december langskomen om aan de jury te presenteren waarom zij de beste kinderburgemeester van Borsele zijn. Na deze presentaties kiest de jury een winnaar. De kinderburgemeester wordt tijdens een raadsvergadering geïnstalleerd en ontvangt de ambtsketen.

Wie weet word jij wel de nieuwe kinderburgemeester van gemeente Borsele. Veel succes!

Heb je nog vragen naar aanleiding van de kinderburgemeesterverkiezing? Neem dan contact op via kinderburgemeester@borsele.nl.

 

Kris Rottier: kinderburgemeester 2021

Onze kinderburgemeester Kris Rottier vertegenwoordigt heel 2021 alle Borselse kinderen. Daarnaast helpt hij de burgemeester bij activiteiten, zet hij een project op en gaat hij een blog schrijven en/of vlog maken over zijn werk als kinderburgemeester.

Heeft u een tip voor onze kinderburgemeester of wilt u Kris uitnodigen bij een specifiek evenement of bijzondere activiteit dit jaar? Stuur dan een mail naar kinderburgemeester@borsele.nl.

Benieuwd wat Kris als kinderburgemeester allemaal doet en meemaakt? Volg het via het Instagramaccount @kinderburgemeesterborsele.

Een leefbaar Borsele voor jong en oud!

We vinden de mening van kinderen in onze gemeente belangrijk. Door het aanstellen van een kinderburgemeester voor het jaar 2021 praten we meer mét in plaats van óver kinderen. Een kinderburgemeester kan ons als geen ander vertellen wat kinderen belangrijk vinden en wat wij als gemeente voor hen kunnen betekenen. Zo denkt de kinderburgemeester met ons mee over een leefbaar Borsele voor jong en oud.