Kinderburgemeester

Thomas Heijboer is de kinderburgemeester in 2022. Op deze pagina stelt hij zich voor en vind je informatie over lopende projecten.

Hallo, ik ben Thomas Heijboer, de kinderburgemeester van de gemeente Borsele. Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben tien jaar oud, woon in ’s-Gravenpolder met mijn ouders, zusje en drie broertjes. Ik ben christelijk en zit in groep 7 van de Koningin Julianaschool. Mijn hobby’s zijn tafeltennissen, voetballen en mountainbiken.

Als kinderburgemeester wil ik me sterk maken voor drie dingen. Deze heb ik ook aan de jury gepresenteerd:

  • Sporten voor iedereen

Sporten is mijn hobby en dat gun ik ieder kind van de gemeente Borsele. Naast dat het leuk is, is het ook gezond om veel te bewegen. Maar niet alle ouders hebben het geld om lidmaatschap van een sportclub voor hun kind te betalen. Ik zou graag willen dat zij een strippenkaart kunnen krijgen, zodat dit toch mogelijk wordt.

  • Fruitteelt en akkerbouw promoten

Borsele heeft veel fruittelers en akkerbouwers. Ik zou het goed vinden als ieder kind in de bovenbouw een keer op excursie gaat bij een boer of verwerker, zodat zij alles weten over de peren en uien die in onze gemeente worden geteeld. In de media wordt er niet altijd positief over boeren gesproken, terwijl ze heel veel monden voeden. Als al die kinderen het mooie verhaal over de fruitteelt en akkerbouw horen, kunnen ze deze boodschap als trotse ambassadeurs verder verspreiden.

  • Verkiezingscampagne in de klas

 Veel dingen waar in de gemeenteraad over wordt gepraat, weten kinderen niet. Toch gaat het ook kinderen aan. Blijft er een bibliotheek in het dorp? Kan ik veilig naar school fietsen? En welke naschoolse activiteiten worden er georganiseerd? Daarom zou ik het goed vinden als de politieke partijen hun plannen voor de kinderen in de klas komen vertellen. De komende verkiezingscampagne is hier een mooie gelegenheid voor.

Ik vind het een eer om kinderburgemeester van de gemeente Borsele te zijn. Ik ga mijn best doen om er voor alle kinderen in de gemeente Borsele te zijn en kijk uit naar de activiteiten die er gaan komen. Wil je me volgen? Dat kan op het Instagramaccount @kinderburgemeesterborsele.

Foto kinderburgemeester Thomas

Een leefbaar Borsele voor jong en oud!

We vinden de mening van kinderen in onze gemeente belangrijk. Door het aanstellen van een kinderburgemeester voor het jaar 2022 praten we meer mét in plaats van óver kinderen. Een kinderburgemeester kan ons als geen ander vertellen wat kinderen belangrijk vinden en wat wij als gemeente voor hen kunnen betekenen. Zo denkt de kinderburgemeester met ons mee over een leefbaar Borsele voor jong en oud. Wilt u de kinderburgemeester uitnodigen voor het deelnemen aan een activiteit of bent u benieuwd wat de kinderburgemeester kan betekenen? Stuur dan een e-mail naar: kinderburgemeester@borsele.nl.