Ongediertebestrijding

Algemeen

Alleen bruine rat en wespen

Gemeente Borsele bestrijdt alleen de bruine rat en eventueel wespen in de zomer. Wespen bestrijden we alleen tot de dakrand. We bestrijden alleen bij particulieren. Voor alle andere ongedierte kunt u zelf contact opnemen met een particuliere ongediertebestrijder. 

Heeft u te maken met vlooien of mieren? Dan kunt u deze zelf bestrijden. Hiervoor kunt u bestrijdingsmiddelen kopen.

Rattenbestrijding

Bruine ratten zijn schadelijk door hun knagerijen en zijn een gevaar voor de volksgezondheid. Ratten worden aangetrokken door voedsel, drinken en goede plekjes om te nestelen. U kunt maatregelen nemen om ze te weren:

  • mors niet met huishoudelijk afval en verzamel het in goed afsluitbare afvalemmers
  • strooi voer voor vogels niet zonder meer op de grond
  • sluit buitendeuren, kelderramen, enz. 's nachts goed af
  • slecht beheerde composthopen kunnen een aantrekkelijke voedselbron vormen

De gemeente Borsele verzorgt ook de rattenbestrijding voor de gemeenten Kapelle, Goes en Noord-Beveland.

Wat te doen als u ratten signaleert?

Meld rattenoverlast via bovenstaande knop. Deze informatie gaat naar de rattenbestrijder, die de situatie ter plekke komt bekijken en indien nodig advies geeft en/of rattenkistjes plaatst. Als de rattenbestrijder rattenkistjes met klemmen plaatst, controleert hij regelmatig of dit afdoende is geweest. Zo ja, dan worden de controles beëindigd en komt de rattenbestrijder pas weer langs als een nieuwe melding is gedaan. De gemeenten worden volgens schema bezocht.

Wanneer u een muskus/-bisamrat signaleert kunt u contact opnemen met het Waterschap Scheldestromen, telefoonnummer (088) 2461000.

Kosten

Wespenbestrijding door de gemeente kost € 72,60 incl. BTW.