Ontdek de voordelen van wasbare luiers

Wasbare luiers zijn weer helemaal van nu! Ze zijn makkelijk in gebruik, hebben leuke printjes en ze zijn veel beter voor het milieu dan de wegwerpvariant. Je produceert per jaar per kind maar 24 kilo in plaats van 260 kilo luierafval. Als gemeente willen wij graag afval verminderen: doe je mee?

De voordelen

Benieuwd naar de voordelen van wasbare luiers? Dit zijn er vijf:

  1. Duurzamer

Wasbare luiers zijn beter voor het milieu. Je stoot minder CO²uit en je produceert per jaar per kind maar 24 kilo in plaats van 260 kilo luierafval. Jaarlijks wordt een miljard wegwerpluiers bij het restafval gegooid: dat is maar liefst 8 procent van het totale Nederlandse restafval. Als gemeente willen wij graag afval verminderen: doe je mee?

  1. Mooier

Wasbare luiers zijn ook heel leuk om te zien. Ze zijn erin allerlei vrolijke kleurtjes en met diverse hippe printjes. Daar word je sowieso blij van!

  1. Goedkoper

Wasbare luiers zijn op de lange duur goedkoper dan de wegwerpvariant. Je bespaart ongeveer 500 euro bij je eerste kindje. Gebruik je de luiers ook voor een tweede kindje, dan zijn de kosten nog veel lager.

  1. Sneller

Je kindje wordt sneller zindelijk als je wasbare luiers gebruikt. De luier voelt natter aan dan de wegwerpluier waardoor je kindje eerder doorheeft dat het in zijn/haar broek plast. Wanneer je wasbare luiers gebruikt, kan je kindje 1 tot 1,5 jaar eerder zindelijk worden.

  1. Zachter 

Wasbare luiers bevatten geen chemicaliën zoals chloor of parfum die huidirritaties kunnen veroorzaken. Daarom zijn de luiers zachter voor de billen van je kindje.

Meer weten?

Wil je meer weten over wasbare luiers? Op onderstaande websites vind je meer informatie