Openbare laadpaal aanvragen

Woont u in de gemeente Borsele en heeft u een elektrische of hybride auto waarmee u (volledig) elektrisch 50 km of meer kunt rijden? Kunt u niet op ‘eigen terrein’ parkeren, bijvoorbeeld op uw oprit of in uw garage? Mogelijk kunt u dan een openbare laadpaal aanvragen voor het opladen van uw auto. Hier onder leggen we uit aan welke voorwaarden u moet voldoen en op welke manier u een aanvraag kunt indienen. 

Voorwaarden 

U kunt een aanvraag voor een openbare laadpaal in de gemeente Borsele doen wanneer u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • De auto is een plug-in hybride voertuig met een volledig elektrisch bereik van meer dan 50 km of een volledig elektrisch voertuig dat valt onder één van deze categorieën:
    • Personenauto - categorie M1 met classificatie M1, niet zijnde gehandicaptenvoertuig of een motorvoertuig met beperkte snelheid (MMBS).
    • Bedrijfsauto - categorie N, niet zijnde een gehandicaptenvoertuig of een motorvoertuig met beperkte snelheid (MMBS).
    • Stadsauto - categorie L7e, die bovendien 60 km/u moet kunnen rijden (oftewel de autosnelweg op moet kunnen).
  • U bent woonachtig in de gemeente Borsele (en kunt dat aantonen).
  • Binnen 250 meter van uw woonadres is nog geen openbare laadpaal of staat nog geen openbare laadpaal gepland.

Aanvraag doen

Voldoet u aan de voorwaarden? Dan kunt u via info@borsele.nl een aanvraag doen voor een openbare laadpaal in de gemeente Borsele. Voor deze aanvraag heeft u een digitale kopie van het kentekenbewijs, leasecontract of aankoopbewijs van uw elektrische of hybride auto nodig.