Openbare laadpaal aanvragen

Woont u in de gemeente Borsele en heeft u een elektrische of hybride auto waarmee u (volledig) elektrisch 50 km of meer kunt rijden? Kunt u niet op ‘eigen terrein’ parkeren, bijvoorbeeld op uw oprit of in uw garage? Mogelijk kunt u dan een openbare laadpaal aanvragen voor het opladen van uw auto. Hier onder leggen we uit aan welke voorwaarden u moet voldoen en op welke manier u een aanvraag kunt indienen. 

Voorwaarden 

U kunt een aanvraag voor een openbare laadpaal in de gemeente Borsele doen wanneer u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • De auto is een plug-in hybride voertuig met een volledig elektrisch bereik van meer dan 50 km of een volledig elektrisch voertuig dat valt onder één van deze categorieën:
    • Personenauto - categorie M1 met classificatie M1, niet zijnde gehandicaptenvoertuig of een motorvoertuig met beperkte snelheid (MMBS).
    • Bedrijfsauto - categorie N, niet zijnde een gehandicaptenvoertuig of een motorvoertuig met beperkte snelheid (MMBS).
    • Stadsauto - categorie L7e, die bovendien 60 km/u moet kunnen rijden (oftewel de autosnelweg op moet kunnen).
  • U bent woonachtig in de gemeente Borsele (en kunt dat aantonen).
  • Binnen 250 meter van uw woonadres is nog geen openbare laadpaal of staat nog geen openbare laadpaal gepland.

Aanvraag doen

De gemeente Borsele heeft een samenwerking met CZAV en Den Hartog Charging voor het plaatsen van openbare laadpalen. U kunt zelf kiezen bij welke partij u een laadpaal aan wilt vragen. Door op de onderstaande links te klikken wordt u doorverwezen naar de site waar u het aanvraagformulier in kunt vullen. 

Link naar websites