Orange the World: stop geweld tegen vrouwen

Van 25 november tot en met 10 december 2022 wordt er wereldwijd aandacht besteed aan Orange the World. Een internationale campagne tegen Geweld tegen Vrouwen.

De gemeente Borsele doet mee aan deze actie door het gemeentehuis in deze periode oranje te verlichten en een gemeentelijke publicatie in het oranje te plaatsen. Ook hijst wethouder Marga van de Plasse op maandag 27 november de vlag van Orange the World. “Hopelijk zet deze campagne ons aan tot nadenken, tot gesprek en tot solidariteit met al die vrouwen voor wie zonder angst te leven helemaal niet zo vanzelfsprekend is.”

Wethouder Marga van de Plasse: “Een actie als ‘Orange the World’ zou anno 2023 overbodig moeten zijn. Zoveel gesproken, zoveel geschreven, zoveel weerlegd als het gaat om de waarde van ieder mens, iedere vrouw of man. Het stadium voorbij, zo zou je denken. Het tegendeel is echter waar. Nog steeds worden we bijna dagelijks geconfronteerd met situaties waarin vrouwen en meisjes over de hele wereld op een gewelddadige manier het onderspit delven. Wat in veler harten zo vanzelfsprekend wordt verondersteld, blijkt in de praktijk van alle dag weerbarstig, ook hier in Nederland.”