Overlijdensaangifte

Algemeen

Wanneer uw partner of familielid is overleden, regelt de uitvaartondernemer vaak de aangifte van overlijden. U kunt dit ook zelf doen in de gemeente waar de persoon is overleden. De uitvaartondernemer kan de overlijdensaangifte digitaal regelen met E-herkenning.

Overlijdensaangifte doen

Een overlijdensaangifte moet binnen zes werkdagen na het overlijden gedaan worden in de gemeente waar de persoon is overleden.

De uitvaartondernemer kan de overlijdensaangifte hier digitaal regelen met E-herkening.

Wilt u de overlijdensaangifte zelf doen? Dan kan dat aan de balie van het gemeentehuis. Maak hiervoor een afspraak. Stuur voordat uw afspraak de benodigde stukken naar burgerzaken@borsele.nl Kunt u geen afspraak meer inplannen binnen zes werkdagen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0113-238443.

Wat heeft u nodig?

Komt u overlijdensaangifte doen? Dan heeft u de volgende dingen nodig:

  • Een B-enveloppe met daarin een formulier van de arts met de oorzaak van het overlijden
  • Uw eigen legitimatiebewijs
  • Eventueel het trouwboekje van de overledene
  • Is de overledene op een natuurlijke manier gestorven? Neem dan de verklaring van natuurlijk overlijden mee, die u heeft gekregen van de schouwarts.
  • Is de overleden op een niet-natuurlijke manier gestorven? Neem dan de verklaring van niet-natuurlijk overlijden mee, die u heeft gekregen van de schouwarts. En een verklaring van de officier van justitie waaruit blijkt dat er geen bezwaar is voor de begrafenis of crematie.