PRAAT MEE | Welke vraag stelt u rondom het bouwen van nieuwe kerncentrales?

Voordat het ministerie een definitief besluit neemt over de locatie van de twee nieuwe kerncentrales, gaan zij onderzoeken wat de bouw van twee kerncentrales zou kunnen betekenen. Wie zou de kerncentrales kunnen bouwen en op welke locatie passen deze?

Het ministerie gaat daarom starten met een ‘Technische Haalbaarheidsstudie'. In de Technische Haalbaarheidsstudie wordt meer duidelijkheid geschetst over wat de bouw van twee kerncentrales zou betekenen.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is hierover in contact met drie potentiële en geïnteresseerde leveranciers van kerncentrales: Westinghouse (VS), EDF (Frankrijk) en KHNP (Zuid-Korea).

Er zijn al veel thema’s en vragen die gesteld gaan worden aan de drie marktpartijen. U kunt de thema’s hier inzien. Mist u een thema of een vraag? Dan kunt u uw vraag aan het ministerie stellen op 13 juli a.s. van 11.00 – 15.00 uur in het Dorpshuis Vijverzicht te Borssele. Daarnaast kunt u ’s avonds deelnemen aan een online sessie. De link zal ook op de betreffende pagina komen te staan. Aanmelden is niet nodig.

Lees hier meer.