Provincie Zeeland bevraagt inwoners over voorwaarden en kansen kernenergie

In de gemeente Borsele werkt de Borselse Voorwaarden Groep aan de voorwaarden voor nieuwe grote (energie)projecten. Ook de provincie werkt aan een pakket van kansen en voorwaarden voor als de kerncentrale in Borssele langer openblijft en er twee bijkomen. Van 2 tot en met 27 oktober kunnen Zeeuwse inwoners reageren op: ‘Kernenergie: hoe blijft Zeeland in balans?’

 

Meedoen aan één of twee rondes

Inwoners kunnen de consultatie vinden op www.zeeland.nl/kernenergie. De online consultatie bestaat uit twee rondes. Meedoen is anoniem. Tot en met 15 oktober loopt ronde één met drie vragen. Vanaf 16 oktober start ronde twee waarin inwoners kunnen reageren op de inbreng van eerdere deelnemers. Deelnemen kan aan één of twee rondes.

 

Vragen

De vragen gaan in op wat Zeeuwen waarderen aan Zeeland en zijn gebaseerd op de vier ambities uit de Zeeuwse Omgevingsvisie. Deze thema’s zijn: Uitstekend wonen, werken en leven in Zeeland (1), Balans in de grote wateren en het landelijk gebied (2), Een duurzame en innovatieve economie (3) en Klimaatbestendig en CO2-neutraal Zeeland (4). 

 

Inloopbijeenkomsten

Voor inwoners die moeite hebben met het invullen van de digitale consultatie, zijn er inloopbijeenkomsten. De data en locaties vindt u op www.zeeland.nl/kernenergie.

 

Bijeenkomst voor jongeren

Zeeuwse jongeren tussen 12 en 23 jaar kunnen zich opgeven voor een denktanksessie over dit onderwerp. Deze vindt op donderdag 19 oktober van 16.30 tot 19.00 uur plaats. Aanmelden kan via www.zeeland.nl/jouwzeeland.

 

Meer informatie

Meer informatie over de consultatie door de provincie is te vinden op www.zeeland.nl/kernenergie.