Recreatie

Ontspannen in Landschapspark Borsele kan op veel manieren. Er zijn fiets- en wandelroutes, maar u kunt de dijken ook uitstekend op skates of skeelers verkennen. Er zijn onderweg genoeg plekken om weer even op adem te komen.

Fietsroutes

Het gebied is per fiets goed te verkennen via het FIKS: het Zeeland-brede fietsknooppuntennetwerk. Maar we hebben ook de Boerenlandroute. Fietsers kunnen zo kennis maken met de mensen die leven en werken op het platteland. Ook kunnen ze een kijkje nemen in het boerenbedrijf en de producten die daar worden aangeboden. Niet alleen fruit en eigen geteelde bloemen, maar ook appelsap, groentesappen, bessenwijn en likeuren. Bij sommige bedrijven kunt u een rondleiding krijgen. Er zijn boerderijen waar u kunt overnachten en bij andere is er gelegenheid om wat te drinken.

Wandelroutes

U vindt in het gebied diverse wandelroutes. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Fruitwandelroute Oudelande en de Zwaakse Weel wandelroute.
Wilt u meer weten over de fiets- en wandelroutes door de Zak van Zuid-Beveland? Kijk dan op de website van Landschapspark Borsele. 

De Stoomtrein Goes-Borsele

Naast wandelen en fietsen zijn er ook nog andere mogelijkheden om u te verplaatsen in de Zak. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de stoomtrein Goes-Borsele. Dit was vroeger 'het bietenlijntje', waarover de suikerbieten werden vervoerd. De route gaat van Goes naar Hoedekenskerke. Bij dit eindpunt zijn een aantal attracties, zoals een mini-spoorbaan, een doolhof en een uitkijktoren. Er is een prachtig vergezicht over de Westerschelde. U kunt ook uitstappen in Kwadendamme. Op sommige dagen staat hier een huifkar gereed om u naar de Schaapskooi te brengen.

Evenementen

Platteland en cultuur gaan goed samen in de Zak van Zuid-Beveland. Er worden veel activiteiten georganiseerd, van tentoonstellingen tot allerlei festivals. Er is een beeldenroute en in het eerste weekend van juli is er de open atelierroute. In het tweede weekend van september is het Open Monumentendag. Dan staan veel monumenten in de Zak open voor publiek. Vaak zijn er ook optredens of tentoonstellingen. Ook de Zwartebessendag is een traditie. Deze is op de zaterdag na Hemelvaartsdag.