Word jij de nieuwe kinderburgemeester van Borsele?

Vind jij het leuk om bijzondere bijeenkomsten bij te wonen en aan een zelfgekozen project te werken? Wil jij de burgemeester helpen en leren om zelf toespraken te houden? Solliciteer dan nu naar de functie van kinderburgemeester bij de gemeente Borsele, want wij zijn op zoek naar jou!

De gemeente Borsele heeft sinds het jaar 2021 een kinderburgemeester. Op dit moment is Ayden Courtin nog kinderburgemeester. Voor het jaar 2024 zijn we op zoek naar haar opvolger! Alle kinderen die in de gemeente Borsele wonen en tussen de 10 en 12 jaar zijn, mogen tot maandag 27 november solliciteren en maken kans om de nieuwe kinderburgemeester te worden.

Wat doet een kinderburgemeester?

Als kinderburgemeester vertegenwoordig je niet alleen alle Borselse kinderen, maar mag je ook een hoop leuke en leerzame dingen doen, zoals:

  • De burgemeester helpen
  • Filmpjes opnemen
  • Aanwezig zijn bij activiteiten
  • Toespraken geven voor mensen
  • Een project opzetten rondom een onderwerp dat je zelf belangrijk vindt
  • Vaak op de foto gaan!

Solliciteren: hoe moet dat?

Ben jij tussen de 10 en 12 jaar oud en woon je in de gemeente Borsele? Lijkt het jou leuk om een jaar lang kinderburgemeester te zijn van de gemeente Borsele? Praat hier dan over met je ouder(s)/verzorger(s). Zij moeten namelijk toestemming geven om hieraan mee te doen.

Brief of filmpje

Solliciteer door jouw motivatie te sturen naar kinderburgemeester@borsele.nl. Dat kan een brief, maar ook een filmpje zijn. Stel jezelf voor met in ieder geval je naam, leeftijd, adres, telefoonnummer en hobby’s. Geef ook aan waarom jij kinderburgemeester wil worden en wat jij binnen onze gemeente wil verbeteren. Zorg er daarna voor dat je je sollicitatie voor 27 november opstuurt!

Presentaties

Uit alle sollicitaties zal onze vakkundige jury 3 kandidaten selecteren. Deze drie kinderen mogen vervolgens op vrijdagmiddag 8 december langskomen om aan de jury te presenteren waarom zij de beste kinderburgemeester van Borsele zijn. Na deze presentaties kiest de jury een winnaar. De kinderburgemeester wordt tijdens een raadsvergadering geïnstalleerd en ontvangt de ambtsketen.

Wie weet word jij wel de nieuwe kinderburgemeester van gemeente Borsele. Veel succes met solliciteren!

Heb je nog vragen naar aanleiding van de kinderburgemeesterverkiezing? Neem dan contact op via kinderburgemeester@borsele.nl.

Een leefbaar Borsele voor jong en oud!

Vanuit het rijk hebben we de taak actief burgerschap van kinderen te bevorderen. Met de aanstelling van een kinderburgemeester vergroten we als gemeente een open en transparante bestuurscultuur. We praten immers mét in plaats van óver kinderen. Wat vinden kinderen belangrijk en wat kunnen wij als gemeente voor hen betekenen? Daarnaast krijgt de kinderburgemeester de kans om mee te denken over een leefbaar Borsele voor jong en oud.